CATALUNYA | 22/10/2018

ERC denuncia que fa 30 anys que l'Estat no realitza cap simulacre nuclear


Redacció // TARRAGONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


ERC al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre fa front comú per exigir a l'Estat espanyol que actualitzi els plans d'emergència nuclear. El diputat al Parlament, Lluís Salvadó, ha denunciat que fa 30 anys que no es realitza cap simulacre i consideren intolerable que després de l'accident de Fukushima l’any 2011 el Ministeri de l’Interior i el Consell Nacional de Seguretat Nuclear no hagin actualitzat el Pla Bàsic d’Emergència Nuclear, com s’havien compromès el 2012.

Els alcaldes i alcaldesses republicans del territori consideren que cal una inversió en matèria de seguretat, per poder fer front a possibles incidents que es puguin produir. Una situació que es pot veure agreujada per l'envelliment de les centrals. El diputat al Congrés, Jordi Salvador, ha explicat que el Consell Nacional de Seguretat Nuclear ha respost per escrit les peticions fetes per Esquerra els darrers anys on, asseguren, es pot comprovar que “no s'actualitzen el pla PENTA des de l'any 2004 i el Plaben des de 2009”.

En resposta a aquestes declaracions, des de la Subdelegació del Govern a Tarragona ha emès un comunicat on s’assegura que els plans d’emergència nuclear a la demarcació de Tarragona, pertanyents al PENTA, s’actualitzen periòdicament així com els plans d’emergències interior de les pròpies nuclears. També s’assenyala que es realitzen simulacres periòdicament amb la participació de tots els actuants del pla convocats als exercicis, que afecten tant a les centrals nuclears d’Ascó com a la de Vandellòs. Pel que fa als simulacres amb o sense participació de la població, la subdelegació reitera la seva col·laboració amb tots els ajuntaments implicats per portar a terme els simulacres que considerin necessaris.

ERC ja ha avançat que impulsarà mesures parlamentàries i sol·licitarà una entrevista amb el Ministre d'Interior.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació