BAIX MAESTRAT I ELS PORTS | 05/10/2018

La Generalitat Valenciana amplia la llei de protecció de patrimoni arbori


A.P. / NORD // BENICARLÓ
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Consell de la Generalitat Valenciana ha aprovat el decret que desenvolupe la Llei de Patrimoni Arbori Monumental de la Comunitat Valenciana. El 2016 el Consell engegava el procés participatiu per a fer efectiu el reglament. I és que encara que la llei dotava de protecció a dotzenes d'arbres que complien els requisits de monumentalitat, deixava sense cobertura legal a quasi 1500 exemplars per la carència d'un reglament de desenvolupament.

La llei diferenciava tres categories d'arbres: monumentals, singulars i monumentals d'interès local, que declaren els ajuntaments. Fins ara solament es podien protegir aquells que complien amb unes dimensions o edat fixats en la llei (350 anys, 30 metres d'altura, 6 metres de perímetre de tronc i 25 metres de diàmetre de copa), però, amb el nou decret, es podran protegir arbres que no arriben a les dimensions o l'edat que fixa la llei, però són considerats excepcionals d'acord amb els criteris fixats pel coeficient de monumentalitat. A l'inventari hi han comptabilitzats 1.477 exemplars protegits genèrics i 573 exemplars monumentals d'interès local.

A les Terres de l'Ebre, el passat juliol, el PSC va presentar una llei de Protecció d'Oliveres monumentals per intentar donar solució al problema de l'espoli. La iniciativa proposava la creació d'una comissió tècnica amb experts de diferents Departaments de la Generalitat per a catalogar les oliveres mentre que els Agents Rurals serien els encarregats de fer el control. Per la seua banda, Salvem lo Montsià va denunciar la falta de voluntat política a Catalunya per fer una llei similar a la valenciana. Per la seua banda, la Taula del Sénia també reclamava a principi d'any una ampliació de la llei valenciana de protecció de patrimoni arbori que ara s'ha vist reflectida. // Foto: ARXIU / Taula del Sénia.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació