PORTADA | 30/08/2018

Cartells a l’Aldea per anunciar el desviament de camions a l’AP-7


Gustau Moreno / ACN // L'ALDEA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El pas de la carretera N-340 per l’Aldea ja llueix un dels cartells que el Ministeri de Foment ha començat a instal·lar per senyalitzar el desviament de camions cap a l’autopista AP-7. Els cartells estaran tapats fins que entre en vigor l’acord entre Foment i la Generalitat, un cop que el Consell de Ministres aprove este divendres el reial decret amb les bonificacions i exempcions per circular per l’AP-7.

Segons ha informat la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, en total han d’instal·lar-se onze cartells a punts de la xarxa viària estatal. A més, les concessionàries també instal·len senyals a les sortides de l’autopista.

Finalment, l’acord preveu bonificacions per al desviament obligatori dels camions que circulen per l’N-340 cap a l'autopista AP-7, en els trams entre Peníscola i l'Hospitalet de l'Infant, així com entre Altafulla i Vilafranca Sud. En concret, seran d’un 42,53% en el cas dels trajectes llargs, i dels 50% per als trajectes interns.

A més, l’acord suposa també la gratuïtat dels peatges per als vehicles lleugers que facin el mateix trajecte d'anada i tornada en el tram comprès entre Alcanar i Vilafranca Sud, dintre de 24 hores. Però per poder gaudir-ne, el vehicle haurà de tenir contractat i instal·lat un dispositiu Via-T.

La mateixa mesura s'aplicarà per al tram de la N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc, amb el desviament obligatori de camions per l'AP-2. En este cas, la bonificació es perllonga fins al Pla de Santa Maria.

El govern espanyol preveu destinar un màxim de 41 milions d'euros per compensar les concessionàries de les autopistes fins l'any 2021. Segons ha apuntat, totes estes mesures suposaran “una important millora de la seguretat vial, així com una disminució de la congestió i el nivell d’emissions a la N-340 i la N-240”. La durada d’este sistema de descomptes s’estendrà fins al venciment de la concessió d’autopistes amb Aumar (AP-7), el 31 de desembre de 2019. El venciment de la concessió d’Acesa (AP-2) és més endavant, el 31 d’agost del 2021.

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, ha manifestat la seua satisfacció per estes mesures reclamades pel territori. Unes mesures que, finalment, podrien entrar en funcionament este mateix diumenge. Sabaté està convençut que les mesures milloraran la circulació viària per la província, i ha dit que espera que puguen reduir la sinistralitat a l’N-340 i a l’N-240.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació