CATALUNYA | 28/08/2018

La fiscalia investiga els Mossos per la identificació dels que retiraven llaços grocs a Tivissa, Móra la Nova i l'Ametlla de Mar


Gustau Moreno / ACN // BARCELONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències per investigar l’actuació dels Mossos d’Esquadra que van identificar diverses persones a Vandellòs, Tivissa i Móra la Nova, quan van ser enxampades retirant llaços grocs i altres símbols independentistes de la via pública. Els fets es remunten al 17 d’agost, quan els Mossos van identificar 14 persones d’un grup organitzat, ja que anaven amb mapes dels diferents llocs on havien d’actuar, i equipats amb cúters, ganxos, frontals i roba fosca. L’alcalde de Móra la Nova, el republicà Francesc Xavier Moliné, va dir que calia aturar-los els peus i que hi havia veïns que tenien por.

Però, en canvi, ara el ministeri públic vol saber els “motius concrets” de les identificacions, així com els “criteris” d’actuació en casos similars. De la mateixa manera, la fiscalia també investiga la Policia Local de l’Ametlla de Mar, que este cap de setmana també va identificar un grup de persones realitzant una pintada en un monument de la població.

La fiscalia ha ordenat al comissari en cap dels Mossos, Miquel Esquius, que abans de 15 dies li remeti un informe amb totes les actuacions i diligències en relació a les actuacions policials del 17 d'agost. També vol que identifiqui els agents actuants pel seu número de carnet professional, i si les diligències practicades van comportar una denúncia al jutjat o un expedient administratiu per infracció de la llei de seguretat ciutadana. La mateixa ordre dóna a l'alcalde de l'Ametlla de Mar, el també republicà Jordi Gaseni, pels fets del 24 d'agost al seu poble, on va actuar la Policia Local.

La investigació arrenca per la presentació d'un escrit de l'entitat Impulso Ciudadano, liderada per l'exdiputat José Domingo. L’escrit denunciava els fets arran de la publicació de la notícia que la policia catalana havia identificat 14 persones a Móra la Nova, Tivissa i Vandellòs com a "possibles autors de danys al domini públic" i una possible infracció greu de la llei de seguretat ciutadana. En realitat, es tracta de la polèmica llei Mordassa del PP, com va recordar fa uns dies a la Sénia el vicecoordinador de Societat Civil Catalana a les Terres de l’Ebre, Rubén Espuny.

Segons l'escrit d'Impulso Ciudadano, l'actuació policial va ser "arbitrària, mancada de fonament legal i discriminatòria per raó d'ideologia". A banda, a través dels mitjans de comunicació, la fiscalia va conèixer l’episodi de l’Ametlla de Mar. Per tot això, i per saber l'abast de les diligències policials, la fiscalia obre una investigació per saber-ne els detalls i les possibles conseqüències legals contra els agents policials i els seus superiors.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació