PORTADA | 03/08/2018

La Generalitat publica les restriccions a vehicles pesants a l'N-340 i insta Foment a aprovar les bonificacions a l'AP-7


Gustau Moreno // BARCELONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Generalitat ha publicat ja la resolució de les restriccions de vehicles pesants a les carreteres N-340 i N-240, i ara ha instat el Ministeri de Foment a aprovar les bonificacions en els trams corresponents de les autopistes afectades, l'AP-7 i l'AP-2. La resolució ja s’ha publicat al DOGC, però ara cal que des de l’Estat s’aproven les bonificacions que s’aplicaran als trams de les autopistes. En canvi, el govern català deixa a l'aire que l'AP-7 siga gratuïta per als residents de les Terres de l'Ebre i del Penedès, tal i com havia anunciat i s'havia compromès ara fa un any.

L’acord amb l’Estat, que es va fer el setembre de 2017 entre el Ministeri de Foment i el conseller de Territori, Josep Rull, comptava amb el suport d'una trentena de municipis afectats pel pas de les vies en aquests trams, i s’havia de poder fer efectiu en pocs mesos. Però la Generalitat i l’Estat encara no han concretat la seua aplicació.

A principis de juliol d’enguany, el Servei Català de Trànsit (SCT) ja va anunciar que havia posat en marxa els tràmits per restringir la circulació de vehicles pesants a diversos trams de l’N-340 i a l’N-240, a les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Lleida. En concret, la Generalitat ha establert la restricció de vehicles o conjunts de vehicles de transport de mercaderies de quatre o més eixos en el tram de l'N-340 des del límit amb la província de Castelló a Alcanar fins a l’Hospitalet de l’Infant. Els vehicles afectats per esta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l'AP-7/E-15, entre els recorreguts provinents de Castelló, i la sortida número 38, a l’Hospitalet de l’Infant.

La restricció també afecta el tram de l'N-340 des d’ Altafulla fins a Vilafranca del Penedès. Els vehicles afectats per esta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l'AP-7/E-15, entre les sortides número 32, Altafulla, i la número 30, a Vilafranca del Penedès (sud).

Segons la Generalitat, l’objectiu d’estes restriccions és contribuir a descongestionar i reduir la sinistralitat en aquestes carreteres i millorar la mobilitat; si més no, fins que les característiques de les infraestructures puguen assolir una major seguretat i fluïdesa viària. La implantació d’estes mesures permetrà desviar entre 3.800 i 4.000 camions diaris de la N-340 cap a l’AP-7, la qual cosa millorarà la seguretat i la fluïdesa en la carretera. D’altra banda, la mateixa mesura permetrà treure de l’N-240 uns 1.400 vehicles pesants cada dia.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació