PORTADA | 08/06/2018

La direcció de Vandellòs II aposta per allargar la vida útil de la central


TVV / G.M. // VANDELLÒS
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L'incident del passat mes de març a la central nuclear Vandellòs II va ser un dels temes que es va tractar en el 19è Comitè d'Informació que es va celebrar aquest dimarts a la Sala Bonet Castellana de l'Hospitalet de l'Infant. Amb l'objectiu d'exposar les fites més significatives de l'operació de la central Nuclear Vandellòs II durant l'últim any, així com els projectes més rellevants que té actualment en marxa, aquesta setmana va tenir lloc la reunió del Comitè d'Informació de la planta convocada pel Ministeri d'Indústria.

El director de la planta va parlar sobre l'incident del passat 2 de març que va obligar a una parada no programada de la central de gairebé dos mesos.

Aprofitant aquesta trobada, els mitjans de comunicació locals van preguntar al director de la planta i l'alcalde del municipi per les declaracions del president del govern, Pedro Sánchez, el qual ha anunciat que vol aprovar un nou calendari de tancament de les centrals nuclears per assegurar-se de què no passen de 40 anys. El pla socialista és incloure el calendari en una nova llei de canvi climàtic i transició energètica. La central nuclear Vandellòs II, propietat d'Endesa i Iberdrola, es va posar en marxa l'any 1987. Endesa i Iberdrola i té permís per a operar fins a l'any 2028. El director de Vandellòs II, Rafael Martí, va explicar que ara han de demanar una autorització per funcionar fins al 2020. "A l'hora de gestonar la planta, el que estem fent a ANAV són totes les inversions i els manteniments necessaris per anar més nellà dels 40 anys", va dir Martí.

La reunió va comptar amb la participació del subdirector general d'Energia Nuclear, i de representants del Consell de Seguretat Nuclear, Protecció Civil i la subdelegació del Govern a Tarragona. També va haver-hi representants dels municipis de Tivissa i l'Ametlla de Mar.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació