CULTURA | 10/04/2018

La Batalla de l’Ebre, protagonista de les Jornades de Patrimoni Històric a Campredó


A.P. // CAMPREDÓ
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Les Jornades del Patrimoni Històric estan dedicades aquest any a la commemoració del 80è aniversari de la Batalla de l'Ebre, atés que el terme de Campredó va ser escenari d'un dels esdeveniments més sagnants: El pas de l'Ebre, la matinada del 25 de juliol de 1938, durant el qual varen morir 1600 combatents dels dos bàndols enfrontats.

Organitzades per l'Associació Cultural Soldevila, en col·laboració amb la regidoria de cultura i patrimoni de l'ajuntament de Campredó, enguany tindran lloc en espais diferents (l'estació de ferrocarril i la casa templera de Prat) durant el dissabte 28 d'abril, el diumenge 29 d'abril i dimarts 1 de maig.

De fet, comptarà amb la presència de membres de diverses associacions ebrenques que treballen molt activament per la recuperació de la memòria històrica: Lo riu, de la Fatarella, i Terres de Cruïlla.

Entre les activitats que tindran lloc cal destacar l'espectacle: Lectura de Cartes de Pàndols, que omplirà el públic d'emotivitat amb l'apropament dels sentiments més humans en un període d'altra crueltat. Es presentarà també l'estudi que els ajuntaments de Campredó, l'Aldea i Amposta han encarregat conjuntament a estudiosos de la URV sobre aquest tram final de la Batalla de l'Ebre.

Diumenge tindrà lloc a la Casa del Prat, edifici templer de relleu històric, la jornada Fem memòria, que acostuma a organitzar anualment Lo riu i que enguany ha triat Campredó com a seu. Durant la jornada hi haurà una teatralització del dia a dia al front, així com una visita guiada als espais de la Batalla al terme de Campredó, una actuació musical de la Banda de la brigada intergeneracional i una conferència sobre Campredó durant el període bèl·lic.

Dimarts 1 de maig es presentarà el projecte de rehabilitació de les muralles de la Casa del Prat, i es farà la presentació pública de la vestimenta d'un Brigadista internacional, que serà exposat permanentment a la Torre de Font de Quinto.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació