TORTOSA | 06/03/2018

S'aprova la candidatura de Tortosa per a Capital de la Cultura Catalana del 2021


Albert Pascual // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El ple ordinari de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat necessària sol·licitar la designació de la ciutat com a Capital de la Cultura Catalana per al 2021. Una candidatura que compta amb el suport dels partits polítics i entitats i associacions culturals de la ciutat. L'oposició, tot i estar obertament a favor d'aquesta candidatura, demana per una banda un major pressupost per a la cultura, fins i tot fora d'aquests esdeveniments. Una capital de la cultura Catalana que ha de servir per a remarcar la idiosincràsia del territori.

En relació a candidatures i grans esdeveniments, més polèmica va ser la moció presentada per Movem Tortosa que demanava la creació de comités d'organització transparents i democràtics de les candidatures de Patrimoni de la Humanitat, o en la celebració dels pròxims World Sport Games. Aquesta moció va tenir el vot en contra de l'equip de govern format pel PDeCAT i Esquerra.

Un altre moment àlgid del ple va ser quan les forces independentistes van abandonar el ple per participar en la concentració de suport als exconsellers empresonats i als Jordis. Des d'aquest moment i ja durant la resta de sessió, el PSC es va absentar en senyal de protesta.

De fet la posició de l'equip de govern en temes de política catalana també va ser criticada pel regidor del PP. Dalmau va demanar en la seua moció neutralitat institucional, centrant la crítica en l'alcaldessa Meritxell Roigé. En la resposta a Anna Algueró, Dalmau també va tenir paraules per al cupaire Xavier Rodríguez. Després d'aquest punt, i també en senyal de protesta, el regidor Popular va abandonar el ple.

En aquesta sessió l'equip de govern va rebutjar la proposta de la CUP per a impulsar un mercat de pagesos que només va comptar amb els vots a favor de Movem.

Sí que es van aprovar les diferents mocions en suport de l'aturada del 8 de març, les corresponents a la defensa de l'escola catalana i el model d'immersió lingüística, o la via lliure als ajuts per rehabilitar edificis al nucli antic.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació