BAIX EBRE | 25/05/2015

Lluís Soler guanya a Deltebre i Paco Gas obté majoria absoluta a Roquetes


Cinta Bonet // DELTEBRE
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La jornada electoral d’aquest diumenge 24 maig també ha generat resultats força destacats a municipis com Deltebre, Roquetes o l’Aldea. A Deltebre, el candidat de CiU, Lluís Soler, va guanyar les eleccions amb un total de 8 regidors, tres més que en els passats comicis, convertint-se en la primera força a l’Ajuntament de Deltebre. L’alcalde en funcions i candidat de Compromís d’Esquerres, José Emilio Bertomeu, va aconseguir 5 regidors, dos més del que el PSC va obtenir el 2011, situant-se com a segona força. Una de les sorpreses destacades en aquest municipi del Baix Ebre va ser la davallada d’ERC, amb Gervasi Aspa, que ha passat de ser la primera força amb 7 regidors a només aconseguir-ne 2 després de perdre 1.780 vots. El PP també perd un regidor i és queda amb 1, mentre que la CUP obté representació i entra a l’Ajuntament de Deltebre amb una regidora.

A Roquetes, l’actual alcalde i candidat d’ERC, Francesc Gas, no només ha estat reelegit sinó que ha millorat els resultats de fa quatre anys després d’assolir la majoria absoluta amb 7 regidors. El PSC perd gairebé 300 vots i un regidor, i es queda amb només 2 representants al consistori roquetenc, CiU es manté com a tercera força amb dos regidors, el PP també manté un regidor mentre que PxC perd els dos regidors que tenia a l’Ajuntament i es queda sense representació. Sí que obté representació per primera vegada Entesa i Progrés per Roquetes-Entesa, amb un regidor.

A l’Ametlla de Mar, CiU perd la majoria absoluta amb el nou candidat, Joan Pere Gómez, que va prendre el relleu a Andreu Martí al capdavant de la candidatura. En concret, CiU ha perdut dos regidors i es queda amb 5 representants al consistori, ERC dobla els seus resultats i passa de 2 a 4 regidors i se situa com a segons força menter que el PP, segona força en les eleccions de 2011 perd la representació a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar. Compromís per La Cala obté dos regidors, 1 més que el PSC ara fa quatre anys, mentre que Plataforma Calera entra al consistori amb 2 regidors i se situa com a tercera força.

Un cas a destacar també és el de l’Aldea on ERC no només revalida la majoria absoluta sinó que augmenta el nombre de regidors de 6 a 8, mentre que CiU passa de 4 a 3 regidors. A Benifallet, ERC perd la majoria absoluta en favor de la Candidatura de Progrés vinculada als socialistes, que aconsegueix 4 regidors. Al Perelló, on després de la marxa de Genoveva Margalef no hi havia cap candidatura socialista, ERC també ha obtingut la majoria absoluta amb 6 regidors.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació