OPINIÓ


Valentí Marín

SECRETARI GENERAL DE LA UGT A LES TERRES DE L'EBRE

"Les dones cobren menys per a fer la mateixa feina, tenen més temporalitat en la contractació, i són més les que treballen a temps parcial"

El 8 de Març ens plantem


El proper dia 8 de març, la UGT i CCOO hem convocat una vaga PER LA IGUALTAT de dues hores de durada, per posar de manifest l’escletxa de gènere que es produeix en el món laboral actual, i en tota la societat en general, una societat acomodada, que ha tragat la majoria de gripaus que ens han venut des de les esferes de poder i que, per aquest motiu, es troba en la regressió democrática més important de la seva història i amb la llibertat d’expressió greument amenaçada.

Però aquesta societat comença a despertar, a tenir consciència de que no tot s’hi val, i un col·lectiu tan important com el dels pensionistes s’està rebel·lant contra la constant pèrdua de poder adquisitiu que están sofrint per part d’un govern que no para de mentir, i que s’ha gastat tot el fons públic de les pensions (més de 70.000 milions) que hi havia fa 7 anys. El relat de que el sistema no s’aguanta NO ÉS CERT, i són ells els que han generat aquesta situació amb les reformes laborals per sortir de la crisi, amb unes condicions laborals precàries i uns salaris encara més precaris. Tot això només es millora, entre d’altres, amb la derogació de les reformes laborals i l’increment salarial necessari per al manteniment del sistema.

I això què té a veure amb la vaga del 8 de març?

Doncs molt, ja que en la mateixa, també, ENS PLANTEM per una pujada de salaris i pensions i reclamem l’establiment de polítiques contra la precarietat laboral i social, i la priorització de polítiques publiques per al benestar, la dependència, la salut i l’educació.

Però les dones cobren menys per a fer la mateixa feina, tenen més temporalitat en la contractació, i són més les que treballen a temps parcial, tot i tenir més bones notes a la universitat, accedeixen en menys proporció als llocs de comandament, i només una ignorant podía dir que aquest fet és conseqüència de que els homes són millors. Aquí hem d’afegir-hi la manca de conciliació, el repartiment desigual de les tasques familiars i les greus conseqüències a les víctimes de la violència de gènere, en alguns casos la mort.

La nostra societat necessita del rol femení al lloc on li toca, no és només un tema de justícia cap a elles, és una necessitat per poder tenir una societat més justa, més moderna, més avançada, més culta, més democràtica, i és precisament per això, que el dia 8 de març no hem convocat una vaga només per a les dones, sinó que tots els homes també l’hem de secundar.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació