OPINIÓ


Enric Roig

PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

"Estem davant d’un govern continuista amb el que, com diríem en termes futbolístics, estem en el temps de descompte d’un partit que sabem que està perdut"

Ara sí, el darrer mandat perdut per a Tortosa


ENS TROBEM a poc més d’un any de les properes eleccions municipals de 2019 i, ara sí, ja podem tornar a dir que a Tortosa tenim un altre mandat perdut, amb la marxa de Ferran Bel de l’alcaldia. Una renúncia anòmala, que no respon a cap mena de circumstància personal o política de força major, sinó a una decisió personal, en clau electoral i amb la que Bel, una vegada més, falta a la seva paraula en no esgotar el mandat.

PERQUÈ el mandat de Bel ha estat, de nou, un mandat perdut per Tortosa. Un mandat que ha funcionat aplicant el rodet de la majoria absoluta de la dreta més neolliberal gràcies el suport dels Republicans de Tortosa en el govern del Junts Pel No, en definitiva, de la dreta separatista, aquella que separa bons catalans i mal catalans. Un govern continuista de la mà d’una alcaldessa de transició que representa la perpetuïtat d’un projecte esgotat, si és que mai ha existit projecte.

MERITXELL ROIGÉ ja va dir al seu discurs, en el ple de presa de possessió, que a aquesta coejada final de mandat es limitarà a repetir els suposats encerts de Bel. Per tant, amb aquest govern “de transició” i un cop finiquitat per tant el “projecte Bel”, s’evidencia que segueix el desgast i caducitat del projecte convergent. Estem davant d’un govern continuista amb el que, com diríem en termes futbolístics, estem en el temps de descompte d’un partit que sabem que està perdut.

UN MANDAT, el de Ferran Bel, que, per una banda, ha estat marcat per la manca de diàleg i consens, per la crispació i per l’enfrontament amb l’oposició. De tots és conegut el tarannà del senyor Bel: autoritari, desafiant, que no reconeix els seus errors, que no accepta les propostes de l’oposició, que defuig del consens i el diàleg, que permet als plens l’insult als grups de l’oposició i que ni el darrer dia va poder deixar de faltar a l’oposició.

BEL, QUE MAI no ha estat independentista, s’ha vestit amb l’estelada i de groc per enfrontar i dividir-nos en bons tortosins i mals tortosins, i ens posa als socialistes al centre de la diana amb arengues com “això és la guerra i només ens falten les armes.”

I PER ALTRA BANDA ha estat un mandat caracteritzat per una nefasta gestió de la ciutat en tots els seus àmbits. En el camp econòmic i d’ocupació la ciutat està escanyada per retornar diners als bancs, no hi ha un pla de comerç, no hi ha un pla d’industrialització, tots els contractes han estat fallits: neteja, enllumenat, transport públic, zona blava, parcs i jardins, transport públic, etc. Expoebre és un fracàs, el viver d’empreses està buit i no hi ha polítiques d’ocupació. On està el Pla Local d’Ocupació de 2016?

EN EL CAMP de ciutat el transport urbà no respon a les necessitats dels usuaris, la reforma del pont de l’Estat ha estat un nyap, no hi haurà piscina descoberta d’estiu, la política d’aparcaments ha estat nefasta amb zones blaves i aparcaments buits i, el que és un clam entre els ciutadans: han deixat la ciutat en una situació extrema de deixadesa i brutícia.

I PER ACABAR d’evidenciar aquesta manca de projecte només cal comparar-ho amb alguns dels fets que va deixar el govern socialista de Joan Sabaté: el Pavelló Firal, la Biblioteca Marcel·lí Domingo, la Universitat Rovira i Virgili, el Pla de Barris, les vores de riu i el Pont Roig, els terrenys de Renfe, la defensa d’un tercer pont, d’un nou hospital i d’un tercer institut, per mencionar-ne alguns, en el que clarament era un projecte i un model de ciutat socialista.

PER AIXÒ, davant d’aquest moment de transició i amb les municipals a la vista, pensem que ara se’ns presenta l’oportunitat de redefinir el govern per trencar aquelles inèrcies que, desprès d’anys d’una mateixa manera de fer, ens dóna l’opció democràtica d’escollir una opció més oberta com la que el partit socialista representa. Cal treballar per aconseguir que Tortosa torni a ser una ciutat amb futur i amb un projecte que generi il·lusió, Tortosa “la Ciutat de les Oportunitats”. Des del PSC tenim ganes de participar d’un nou model centrat en les persones.

ÉS JUST i necessari recuperar la idea de ciutat socialista i fer de Tortosa la ciutat de les oportunitats: una ciutat oberta per a tots i totes, amb esperit de veritable capital de les Terres de l’Ebre. Necessitem arriscar-nos i anar més enllà, cap a una estratègia que exigeix tornar a incloure il·lusió i en la gestió de la ciutat.

ARA, MÉS QUE MAI, creiem que és el moment d’encetar un nou projecte per Tortosa, de sumar-hi esforços, il·lusions i noves conquestes per afrontar els nous reptes que se’ns plantegen. Tenim l’oportunitat i s’ha d’aprofitar. Perquè som l’alternativa i el nostre missatge és clar volem redibuixar Tortosa des d’una òptica progressista, més justa i solidaria; amb polítiques pensades per i per a les persones; un projecte per Tortosa basat en la igualtat i el servei a les persones. Estem obligats a ocupar-nos de la creació d’ocupació i la reactivació econòmica, però sempre al costat dels nostres veïns i veïnes. Ens proposem donar un impuls decisiu a la transformació i modernització de la ciutat per fer una ciutat amable, saludable, comercial i de serveis, de tots i totes, com ja he dit, amb els terrenys de Renfe, amb un nou pont, un nou hospital, un nou institut, etc. Volem una ciutat basada en la igualtat, en els valors i en les persones. I ho volem fer especialment amb els més joves, perquè una ciutat tindrà futur sempre que els seus més grans valors, els joves, s’impliquin.

UNA ALTERNATIVA que es fonamenti en un veritable projecte municipal, per recuperar la important acció de govern que vàrem fer els socialistes a Tortosa, per poder sortir del carreró i mirar endavant, deixant enrere anys de manca de govern i immobilisme.

FAREM DE TORTOSA la Ciutat de les Oportunitats, perquè realment ho creiem. Tortosa ha de ser la Ciutat de les Oportunitats i els tortosins i tortosines es mereixen una oportunitat i no un altre mandat perdut.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació