OPINIÓ


Francesc Miró

PORTAVEU DEL PSC D'AMPOSTA

"Cadascun dels pensionistes ampostins va perdre, segons els nostres càlculs, uns 200 euros anuals de la seva pensió per culpa de la tisorada de Rajoy i del PP"

La indignitat del PP amb les pensions


“TOTA LA VIDA treballant, contribuint al sistema públic de la Seguretat Social, com per a que ara em diguin que no tinc garantida una pensió digna.” “Continuaré cobrant la pensioneta”? I desesperança gairebé absoluta per part de la joventut en què algun dia puguin contribuir i ser protegits pel sistema. I ara què?, es pregunta la gent. Quina solució hi ha perquè puguem estar tranquils i no tinguem aquesta incertesa?

RECAPITULEM. Durant els anys de govern socialista es va consolidar el sistema públic de pensions al nostre país amb avenços col·lectius com l’entrada en vigor de les pensions no contributives. Així mateix es va determinar que la revalorització de la quantia de les pensions seria equivalent a l’IPC anual. I així va ser... fins que va arribar el PP al poder.

RECORDEU allò de “pasaré la tijera por todo excepto por las peniones”, que va dir Rajoy? Doncs va mentir perquè el primer que va fer un cop es va instal·lar a la Moncloa va ser passar la tisora per les pensions. Com? Retallant aquest augment conforme l’IPC a un raquític i miseriós 0.25%.

CONSEQÜÈNCIA? Cadascun dels pensionistes ampostins va perdre, segons els nostres càlculs, uns 200 euros anuals de la seva pensió per culpa de la tisorada de Rajoy i del PP. Per fer-nos una idea del que això suposa tan sols cal recordar que la pensió mitjana a Amposta se situa entorn dels 780 euros mensuals. De pena!

DAVANT d’aquesta situació inacceptable des dels ajuntaments ens hem d’implicar en la defensa del sistema públic de pensions, ja que aquest constitueix la política pública amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats (el 46%); i per tant, no podem tolerar que es posin en risc el avenços obtinguts amb el treball i l’esforç de tothom.

I EL PP continua laminant el sistema públic de pensions sotmetent el fons de reserva de la Seguretat Social a un espoli permanent, fins al punt d’haver esgotat pràcticament tot el fons de reserva. Un fons que gestionat adequadament havia de servir per a situacions d’emergència i que el govern s’ha carregat per manca de planificació; i ara no es pot disposar del mateix perquè ja no té fons.

AMB LES SEVES polítiques d'ocupació, el govern de Rajoy ha posat en perill la sostenibilitat econòmica de les pensions, que han entrat en un període de dèficits constants i creixents; i amb el nou mecanisme de revaloració, que es desvincula del poder adquisitiu i amb el factor de sostenibilitat, que ajusta l'import de la pensió en funció de l'esperança de vida, es condemna els pensionistes a un progressiu empobriment. I tot això, ho han fet mitjançant la imposició, sense diàleg social i trencant unilateralment el consens del Pacte de Toledo. Amb aquestes polítiques el PP està preparant el camí per als fons de pensions privats, en detriment del sistema públic de Seguretat Social

AQUEST ESCENARI posa en risc la situació financera de la Seguretat Social i en conseqüència, la garantia no només de les pensions actuals sinó també, i especialment, de les pensions futures. Per aquestes raons el PSC defensa un nou model per reequilibrar el sistema de pensions, mantenint la despesa, racionalitzant altres partides i incrementant els ingressos del sistema.

ÉS IMPRESCINDIBLE adoptar mesures destinades a garantir el futur del sistema públic de pensions: recuperant el Pacte de Toledo i el diàleg social; aprovant un nou Estatut dels Treballadors que promogui drets laborals i ocupació de qualitat, incrementant els ingressos del sistema procedents d’impostos extraordinaris a la banca i establint una font complementària de finançament de les pensions a càrrec dels PGE i no la solució del PP d’acollir-se a plans de pensions privats com a complement de la pensió, perquè entre d’altres coses els salaris baixos i la precarietat laboral no ho permeten.

PER AIXÒ des del grup socialista a l’Ajuntament d’Amposta reclamem a tots els grups municipals que s’impliquin en demanar al govern espanyol que es garanteixi el poder adquisitiu de les pensions, recuperant l’actualització de les mateixes d’acord amb l’IPC i eliminant el factor de sostenibilitat establert pel PP que reduirà les pensions de jubilació en funció de l’esperança de vida.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació