OPINIÓ


Anton Monner

HISTORIADOR I CRONISTA DE GANDESA

"Els independentistes, per voluntat popular, disposen del poder i a més repressió, seguiran augmentant. En democràcia el fuet sempre acaba perdent"

I tornem-hi!


Tot resultava fàcil i previsible convocant eleccions. Tot es normalitzaria; els líders empresonats, milers de policies preparats pel que convingui, els caps de la societat civil de l’ANC i l’Òmnium enreixats, controlar les institucions pel 155, anul·lar les subvencions d’entitats culturals catalanes, retenir partides pressupostàries com reparar un camió de bombers per manca dels 50 euros necessaris, les escoles sense poder comprar ni un llapis, enfonsar TV3 i les entitats culturals en reclamar-los els IVA en sentit retroactiu. Amenaçar, subvencionar a dojo a Cs des de grans empreses i fer-los propaganda a tots nivells als periòdics madrilenys. Fiscals, polítics espanyols i europeus tots a favor de la “unidad de España”, les empreses importants de l’IBEX 35 canviant les seves seus, la economia catalana en caiguda lliure, els hotelers rebent menys turistes, les portades de la TV espanyola i també les privades anunciant que amb els resultats de les eleccions del 21-D tot aniria com una seda, rient-se’n i mofant-se dels empresonats i arreu accentuant l’anticatalanisme populista, gran part dels espanyols manifestant-se als carrers contra la “insolidaritat” dels catalans, les mentides sobreeixides i les catàstrofes econòmiques mortes i enterrades quan els unionistes hauran guanyat les eleccions i irremissiblement els “irresponsables” les hauran perdut.

En aquestes mateixes pàgines vaig advertir als estimats lectors que, guanyés qui guanyés, el desllorigador als problemes entre Catalunya i Espanya no es trobarien, si no existien voluntats per aconseguir-ho. Des de Catalunya, des de fa molts anys, des de segles, però principalment des del 2005, sempre hom demana diàleg, fins i tot incondicional. Per què ho demana? Perquè la marxa econòmica, social, política i humana camina més ràpida que la resta d’Espanya. Això ha succeït sempre. Catalunya des de l’antigor ha mirat vers l’Europa més avançada i progressista. Espanya, en canvi, està emmanillada pels interessos de les 500 famílies que dominen la situació econòmica, social i política a Madrid. No pot acceptar de cap manera reformes que canviïn l’estatus de la situació dominant. Latifundistes agrícoles, amb milers d’hectàrees ermes o conreades percebent gairebé el 90% de les subvencions europees, vivint de renda als seus palauets madrilenys, polítics de carrera (besavis, avis, pares i fills), sempre els mateixos, durant les dictadures i els curts períodes democràtics, fan i desfan, dirigint els ministeris des de l’ombra i servint els interessos familiars i ancestrals. Empreses d’energia, bancàries i grans constructores guanyen milers de milions amb el beneplàcit i ajudats per l’Estat col·locant els seus polítics defenestrats als consells d’administració. Mitjans de comunicació servidors dels rols del capital, la política i els interessos econòmics. Aquest mateix imperi és el que dominava la Cort dels segles XVII i XVIII, les gran convulsions socials del XIX, les dictadures del XX i la realitat de la democràcia del XXI. Ningú des del poder madrileny, pot entendre com tenint-ho tot muntat i arranjat a favor seu van perdre les eleccions del 21-D! Moltes veus culpen Rajoy. També entre molts sorpresos que se’n senten orgullosos de mantenir les comoditats gràcies a prodigar l’espanyolisme més ranci, sempre obstruint les veus de Catalunya. Però al Parlament, Rajoy, el factòtum estratègic de canviar-nos la fesomia amb la repressió, la judicialització, entrant a la força a les conselleries, ha perdut. Ha aconseguit només 4 diputats. De la humiliació s’ha arribat al descrèdit. El Cs l’ha escombrat sense poder governar Catalunya. I tornem-hi!, els independentistes, per voluntat popular, disposen del poder i a més repressió, seguiran augmentant. En democràcia el fuet sempre acaba perdent. Només parlant ho desllorigarem, hom avisa des de la premsa estrangera!


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació