OPINIÓ


Irene Fornós

NÚMERO 4 D'ERC-CATALUNYA SÍ A TARRAGONA I L'EBRE

"Caldrà que el plebiscit per decidir si és Rajoy qui acaba manant a les Terres de l’Ebre o bé els qui vam defensar la democràcia sota les porres no ofereixi cap dubte"

Fem República, fem Terres de l’Ebre


VIVIM un moment excepcional, com ens ha demostrat la realitat d'un Govern espanyol encara encastat en les maneres de fer d'un Estat autoritari. El passat 1 d’octubre, molts ens vam adonar que la democràcia en què ens pensàvem que vivíem era un miratge. Ens havíem cregut una suposada transició democràtica, però hem vist que al seu darrere amagava encara unes estructures pròpies d'una altra època.

LA DEMOCRÀCIA ha estat atacada pels que han vist perillar els seus privilegis. Estaven disposats a tot, com ben bé sabem. Ara ens juguem el futur de la democràcia en unes eleccions il·legítimes i imposades en què haurem d’escollir entre repressió o llibertat, entre presos polítics o legitimitat i entre partidaris del 155 o defensors de la llibertat. Tenim l’oportunitat de revertir la seva imposició donant-li caràcter de plebiscit al 21 de desembre: guanyem-lo i fem saber al món que no renunciem a la llibertat.

AQUELLA DATA, però, ens juguem moltes més coses. Les Terres de l'Ebre, per exemple, ens juguem el nostre futur. Sabem per experiència d’anys que, si acaben guanyant els partits del 155, deixarem el nostre destí en mans de Mariano Rajoy, dels que ens van imposar el Castor del seu amic Florentino Pérez i dels que defensen un Pla Hidrològic que amenaça de mort el riu i el Delta, dels mateixos que han tractat les Terres de l’Ebre com una colònia de la qual detreure recursos naturals i instal·lar els projectes molestos que no han acceptat altres territoris, alhora que les han condemnat a pagar peatges i a ser maltractades.

ENFRONT d’aquest model, el republicanisme defensem un projecte territorial ambiciós, amb unes Terres de l’Ebre cohesionades amb voluntat i consciència de ser. Des d’una singularitat pròpia, amb la determinació d’implementar eines i mecanismes nous que ens permetin impulsar un projecte institucional que sigui l’altaveu de les nostres il·lusions i reivindicacions. Un nou marc propositiu amb vocació de lideratge i una acció de govern transformadora que doni embranzida de nou al nostre territori, augmentant la capacitat de decisió i d’influència.

DES DE L’EXPERIÈNCIA de govern i de gestió republicana que van servir per assentar un model territorial ambiciós, es veu la necessitat d’articular noves propostes que posin en valor la nostra posició sobre l’arc mediterrani o els nostres actius patrimonials, per exemple. I, per fer-ho possible, ens cal com a mínim constituir institucions territorials fortes aprofitant sinergies establertes i fent un salt que superi les limitacions imposades fins ara per la legislació espanyola a l’hora de constituir-nos en vegueria.

MÉS ENLLÀ de la determinació i la reformulació de paràmetres per fer possible aquest projecte territorial ambiciós, caldrà que la democràcia guanyi el proper 21 de desembre davant dels que, via 155, han usurpat les nostres institucions i pretenen destruir l’escola catalana, pilar fonamental de la cohesió i el progrés del país. Caldrà que el plebiscit per decidir si és Rajoy qui acaba manant a les Terres de l’Ebre o bé els qui vam defensar la democràcia sota les porres no ofereixi cap dubte. Demostrem al món que no acceptem la repressió, que nosaltres només sabem guanyar a les urnes i que només podem ser derrotats a les urnes. Fem que guanyi la democràcia, fem república, fem Terres de l’Ebre.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació