OPINIÓ


Èrica Bel

NÚMERO 3 DE LA CUP PER TARRAGONA I LES TERRES DE L'EBRE

"A les Terres de l’Ebre la mobilització popular no és nova"

Qui no es mou, no sent les cadenes


Va ser la determinació de la gent la que va fer possible el Referèndum de l’1 d’octubre, la força de totes aquelles persones que tot i veure com la Policia Nacional estava actuant violentament contra el poble català, va seguir defensant els col·legis electorals per a que tothom qui vulgues pugues votar, els del sí i els del no. Amb la mateixa força el dia 3 d’octubre, en una vaga general històrica, vam sortir al carrer per defensar els nostres drets i lliberts i per cridar ben alt que no teníem por, que malgrat la repressió que ens havia infligit l’Estat espanyol havíem pres la ferma decisió d’autodeterminar-nos i constituir-nos en República.

A les Terres de l’Ebre la mobilització popular no és nova, aquesta porta molts anys treballant en la defensa del territori i denunciant el menysteniment per part de governs estatals i autonòmics. Hem viscut mobilitzacions massives (i necessàries) en defensa de l’Ebre, perquè tal i com reclamàvem: l’Ebre sense cabals és la mort del Delta o el ni un pam de terra, ni una gota d’aigua. També hem vist com es creava la Plataforma ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, necessària per a rebutjar la implementació del projecte Castor a les costes d’Alcanar i Vinaròs. Des d’un principi la Plataforma va denunciar que es tractava d’un projecte ruïnós i al cap dels anys així s’ha demostrat, beneficiant a uns pocs i repercutint el seu cost en la factura dels ciutadans durant els pròxims 30 anys. O la Plataforma Trens Dignes Terres de l’Ebre, qui reivindica una millora del transport públic a l’Ebre, principalment en el servei ferroviari per reclamar majors freqüències, tarifes més reduïdes i millors infraestructures.

Ara aquesta autoorganització popular ha impulsat els CDR (Comité de Defensa de la República), a les Terres de l’Ebre s’han constituït CDR en poblacions com Deltebre, Tortosa, Amposta, Ulldecona, Alcanar... Aquets espais transversals, de debat i d’acció directa, han impulsat mobilitzacions, concentracions i accions en rebuig de l’aplicació del 155 i en defensa de la República Catalana, la millor mostra de la seva capacitat de mobilització els més de 70 talls de carretera que es van produir al Principat durant la vaga general del 8N i que van aconseguir paralitzar-lo.

Les eleccions del 21D han de servir per trencar amb l’estatus quo que va crear el règim del 78 i de desenvolupament d’un procés constituent des de baix per construir la República Catalana de les iguals.

Cal que continuem organitzades i mobilitzades per seguir creant espais de poder popular, davant la repressió i embat de l’Estat la nostra millor arma és la unitat popular.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació