OPINIÓ


Manel Zaera

INFORMÀTIC I MÚSIC

"Perquè qualsevol oportunitat és bona per carregar contra el govern català, per independentista, malgrat que l'important sigui pensar en les víctimes i en garantir la seguretat de la població"

#NoTenimPor #BuenoPuesMoltBéPuesAdiós #Némon


EL TERRORISME ha fet acte de presència a Catalunya. Barcelona era l'escenari de l'atac terrorista dijous 17 d'agost, seguint un patró semblant al d'altres capitals europees. Però la cosa va resultar ser més grossa encara, amb l'atac a Cambrils i la relació de l'explosió en una casa d'Alcanar amb els terroristes. No cal explicar gaire res perquè els mitjans ens han informat puntualment de l'esdevenir dels fets, igual que ho hem pogut seguir per les xarxes socials.

LA INGENUÏTAT podria fer-nos pensar que en un moment així les lluites polítiques es deixarien de banda. Aparentment era així. Però no vam trigar a veure que la crispació envers tot allò que està relacionat amb Catalunya, treballada durant molts anys pel PP i companyia, ho ha impedit.

HI HA QUI NO ENTÈN que a Catalunya es parli en català, ni en conseqüència, el lema #NoTenimPor. Com diuen per les xarxes, no van tenir cap problema amb el "Je suis..." a França. Hi ha qui no entèn que un conseller de la Generalitat o que el major dels Mossos faci una intervenció davant la premsa en català -i que també la faci després en castellà-.

HI HA QUI NO ENTÈN que el conseller d'Interior doni el nombre de víctimes espanyoles i el de catalanes per separat, com si quan han hagut víctimes a França, al Regne Unit o on sigui, els mitjans espanyols no hagin separat les víctimes espanyoles de les no espanyoles. Com si, si això hagués passat a l'Aragó, no s'hagués donat la informació en algun moment de víctimes aragoneses. Fins i tot Esteban González Pons ha volgut fer broma, per si la sang dels donants se separa per regions i països, per criticar això mateix.

EL PSEUDODEBAT de Tele 5 presentat per Jordi González, amb la presència de Pilar Rahola, va abordar l'atemptat i no van estalviar-se les crítiques polítiques atacant l'independentisme. Perquè qualsevol oportunitat és bona per carregar contra el govern català, per independentista, malgrat que l'important sigui pensar en les víctimes i en garantir la seguretat de la població.

NO CAL DIR que des de Catalunya també ha hagut qui ha volgut introduir el problema política Catalunya-Espanya en el context de l'atemptat, sobretot en relació a com tracta Madrid el cos dels Mossos d'Esquadra. Però el govern ha tingut un comportament exemplar. La societat ha tingut un comportament exemplar. El govern ha treballat, malgrat les crítiques interessades. Els cossos de seguretat i d'emergències han actuat com cal.

PERÒ DAVANT D’AIXÒ, el problema és si les explicacions es fan en català o no. Potser per això ha tingut tant d'èxit la reacció del major Trapero als periodistes crispats. #BuenoPuesMoltBéPuesAdiós. Doncs això. Falta un mes per a l'octubre...


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació