OPINIÓ


Francesc Miró

PORTAVEU DEL PSC D'AMPOSTA

"El responsable del neguit que viuen en aquests moments moltes famílies ampostines té noms i cognoms: l'alcalde i el seu equip de govern"

Exigim a l'alcalde que baixi un 25 per cent l'IBI a tots els immobles d'Amposta


La ciutadania està espantada, i amb raó, un cop una bona part ja han començat a rebre les notificacions on se’ls informa d’un augment de la contribució ( l’IBI ). Malgrat les reiterades demandes en les que hem demanant a l’alcalde la reducció de la quota, això no s’ha produït i ara som els ampostins i ampostines els que paguen les conseqüències d’aquesta desídia i inacció d’Adam Tomàs i el seu equip de govern en aquest tema que està provocant una gran alarma a la ciutat.

L’actualització cadastral que s’ha dut a terme a més de 2.000 immobles d’Amposta, entre urbana i rústica, ha comportat augments elevadíssims de l’IBI per als seus propietaris.

En aquests moments, encara molt marcats per la crisi, això suposa un autèntic torpede directe a la línia de flotació econòmica de moltes famílies que es troben amb rebuts on se’ls comunica que han de pagar una quantitat elevada que ni tenien contemplada ni obeeix a cap nou criteri tret de la revisió cadastral que s’ha dut a terme.

El responsable del neguit que viuen en aquests moments moltes famílies ampostines té noms i cognoms: l'alcalde i el seu equip de govern que han rebutjat sempre les reiterades mocions que hem presentat els socialistes demanant, precisament, baixar l’IBI perquè Amposta és una de les ciutats catalanes que recapta més per la contribució i del territori la que més: per un pis de 90 m2 a Alcanar l’IBI suposa 258,50 euros, a Sant Carles de la Ràpita 312,69 euros, i a Amposta 416,85 euros.

En conseqüència, el grup municipal socialista exigim a l’equip de govern municipal que amb caràcter immediat baixi un 25% l’IBI a tots els immobles de la nostra ciutat per reduir l’impacte lesiu que aquests increments estan produint entre la ciutadania, ja que és el que l’Ajuntament ingressarà de més. És el mínim del mínim que podem exigir tots si ens creiem, de veritat, que cal estar al costat de la gent, més en moments de dificultats i en els que les famílies s’ho passaran molt malament al tenir que fer front aquest pagament.

La contribució, l’IBI, és un impost de titularitat municipal i l’Ajuntament el pot regular des del tipus impositiu que va del 0,4 a l’1,1 i Amposta està a la part més alta un 0,94. Segons informe de la mateixa interventora aquest nou augment dels ingressos en concepte d’IBI suposarà 1.844.000 euros més per les arques municipals -i en els propers tres anys 3.305.953 euros més- uns diners que sortiran de les butxaques dels ampostins i ampostines.

Cada dia, i accentuem: cada dia, l’Ajuntament d’Amposta ingressa 30.000 euros d’impostos que paguen directament els ciutadans via IBI. Sembla com si l’alcalde no donés importància als diners... ara, a més, obtindrà quasi dos milions d’euros addicionals quan l’Ajuntament té un superàvit de més 4 milions d’euros. La situació que viuen ara els ampostins atrapats en aquests augments de la quota de l’IBI és intolerable. Nosaltres ja vam advertir que això passaria i l’alcalde i el seu equip de govern van decidir mirar cap a una altra direcció. Ara ens trobem amb el resultat de tanta desídia. Per justícia, si us plau, rebaixi un 25% l’IBI a tots els immobles d’Amposta ja!

De la resposta d’aquesta demanda tan necessària, en dependrà, i molt, l’actitud política del grup socialista, perquè per a nosaltres com sabeu i ho hem demostrat en reiterades ocasions, el servei al ciutadà d’Amposta i la defensa de les seves necessitats és la nostra prioritat.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació