OPINIÓ


Jaume Solé Purcalla

PRESIDENT DE NOVES GENERACIONS A TARRAGONA

"Potser va sent hora d’espanyolitzar als alumnes catalans: ensenyar a valorar i estimar les institucions, entitats, normatives, símbols i valors compartits"

Espanyolitzar els alumnes catalans


Vist amb la perspectiva que ens dóna el temps, aquella polèmica frase del llavors Ministre d’Educació, José Ignacio Wert, cobra sentit i es converteix en una necessitat imperant en una Catalunya que ha fet de la manipulació històrica i l’adoctrinament a les aules la seva arma ideològica per acabar amb el sentiment nacional dels alumnes catalans.

El què durant anys fou un secret a veus és avui una realitat innegable i també un paradigma educatiu arreu d’Europa. Fomentar l’odi i els menyspreu a la teua nació des de les aules és una maquinària perversa de nacionalistes excloents, d’odi i tenint en compte la situació actual del moviment independentista, de frustració.

El reputat historiador i hispanista britànic, sir John Elliott, va ser contundent: “els joves catalans aprenen una història falsa”. Fa unes poques setmanes sortia a la llum també un estudi elaborat per un sindicat de l’ensenyament on detectaven fins a 35 exemples d’adoctrinament ideològic presents als llibres de text que s’estudien a Catalunya. Els propis autors de l’estudi concloïen: “aquests continguts propicien que es generi aversió cap a tot lo espanyol, així com el rebuig a compartir un projecte futur comú”.

En molts dels llibres comparats es pot veure com es prioritza el terme “Estat espanyol” sobre el terme “Espanya” (exactament igual que a la majoria de mitjans de comunicació catalans), citen el català com la única llengua pròpia de Catalunya o critiquen la tasca del Tribunal Constitucional. No contents amb això, i tornant al que deia l’hispanista John Elliott, presenten la història com un constant enfrontament entre Espanya i Catalunya, on Espanya sempre actua coartant la llibertat, les tradicions, els costums i la llengua catalana.

Veientm per tant, la manipulació i l’adoctrinament que existeix a les aules catalanes, potser va sent hora d’espanyolitzar als alumnes catalans: ensenyar a valorar i estimar les institucions, entitats, normatives, símbols i valors compartits. Ensenyar a estimar el seu país, exactament igual que es fa a qualsevol altre país. No podem falsejar la història per traure rèdits polítics futurs. A l’escola s’ha d’ensenyar coneixement i també valors i no crec que l’odi a la teua Nació sigui un valor positiu per a les generacions futures.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació