OPINIÓ


Enric Roig

PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

"Confiem en què la justícia aclarirà tota aquesta situació i, per això, demanem la màxima transparència per part del govern municipal i que no ho tornin a qualificar de maniobra política"

Res no és mesquí, faltar la veritat, sí!


FA UNS MESOS vaig escriure un article que, sota el títol “Escorcolls no gràcies. Redibuixem Tortosa!” feia referència al que ha estat l’episodi més greu que ha viscut l’Ajuntament en els anys de la Democràcia, quan la Guàrdia Civil va escorcollar i buscar documentació relacionada amb el cas Tèrmyca per suposats delictes contra l’administració pública. En aquell article ja vaig manifestar que des del PSC sempre hem donat un vot de confiança a la justícia per esclarir aquesta situació i confiem que no s’ha produït cap irregularitat. Però el cas és que un recent article a El País, on apareix un fotografia de l’alcalde dinant a una restaurant de Barcelona amb directius d’Efial, donava a entendre que aquesta empresa es va infiltrar en 20 municipis, entre ells el de Tortosa, per aconseguir contractes milionaris. Davant d’aquesta publicació el govern de Bel va emetre un comunicat en el que deia que el govern socialista és qui va crear la Gumtsa i contractar el fundador d’Efial.

PERQUÈ QUEDI CLAR d’una vegada per totes, em remetré a la roda de premsa del grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya del 7 de juliol de 2016 en la que vam reafirmar que el govern del PSC mai va contractar els serveis d’Efial i que la primera de les factures de Gumtsa amb Efial correspon a l’any 2008, amb Bel ja al govern.

VULL TITLLAR DE MESQUÍ el comunicat emès pel govern de Bel. Lluny d’acusacions falses, el que ha de fer el govern és donar explicacions de manera immediata de les converses mantingudes a l’abril de 2015 entre Bel i els directius d’Efial, d’acord amb la fotografia que publica El País i que s’entén que forma part del sumari de l’Operació Tèrmyca, i en la que no apareix, evidentment, cap alcalde socialista.

DONAR EXPLICACIONS al Consistori, a la ciutat de Tortosa i a la ciutadania, sobre si s’ha compromès a l’Ajuntament de Tortosa en aquest desafortunat afer, és el que han de fer el senyor Bel i la senyora Roigé, lluny de tirar pilotes fora.

RESULTA CURIÓS veure com el senyor Bel i la senyora Roigé, quan estaven a l’oposició, sempre van criticar que el govern socialista no aprofités més la Gumtsa, però el cert és que aquesta empresa es va crear principalment per desenvolupar projectes del nucli antic i ara, quan s’investiga l’elevada facturació d’Efial amb Gumtsa entre els anys 2009 i 2011, sembla que se’n vulguin desdir.

PERÒ AIXÒ no queda aquí, ja que entenem que els Republicans de Tortosa, l’actual soci de govern de Bel, també ha de posicionar-se i donar la seva opinió i explicacions en relació a aquest assumpte, atès que han estat donant suport a Bel al llarg de 6 dels 10 últims anys del seu govern, i no és de rebut que ara vulguin obviar aquest tema tan delicat.

REITERO, una vegada més, que confiem en què la justícia aclarirà tota aquesta situació i, per això, demanem la màxima transparència per part del govern municipal i que no ho tornin a qualificar de maniobra amb intencionalitat política de desgast, carregada de component mediàtic, en una mostra més de l’obscurantisme i populisme que els caracteritza, lluny de reconèixer les seves errades, com sempre.

ANS AL CONTRARI, esperem que Tortosa quedi lliure de tota sospita i que sigui una ciutat que miri cap al futur amb fermesa i sigui la ciutat de les oportunitats i no dels oportunistes. Res no es mesquí, faltar a la veritat, sí!


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació