OPINIÓ


Francesc Miró

PORTAVEU DEL PSC D'AMPOSTA

"Com és que Amposta no està al mapa mental de Catalunya que té el Govern?"

El país que volem, la ciutat que volem


Hi ha un principi en política que s’anomena de subsidiarietat, que no és altre que el què es pugui fer prop de casa no s’ha de fer més lluny. En la vida quotidiana li diem proximitat i és allò que ens dóna orgull i sentit de pertinença a un col·lectiu, a una societat, a un país. És comprovar que aquell que ens governa està amb nosaltres, al costat dels ciutadans.

Estem tots d'acord, no? Aleshores com és possible que el Govern de la Generalitat, concretament Oriol Junqueras conseller d’Economia i Hisenda, i el rapitenc Lluís Salvador secretari d’Hisenda -tots dos d’ERC- s’hagin proposat eliminar l’oficina Liquidadora d’Amposta on paguem els tributs de la Generalitat? Aquest mateix Govern que ha anunciat que n’eliminarà, alhora diu que n’obrirà de noves on s’oferiran més serveis i que una de les premisses bàsiques per ubicar aquestes noves oficines tributàries serà el de donar un servei de proximitat. En el nostre cas, quina proximitat és aquesta si ens obliga als ampostins a desplaçar-nos a la nova oficina que obrirà a Tortosa? Com és que Amposta no està al mapa mental de Catalunya que té el Govern?

Sempre he defensat que els ampostins no som més que ningú però tampoc hem d'acceptar ser ciutadans de segona. Això mai! Amb tots els respectes als municipis on la Generalitat ha manifestat la seva voluntat d’obrir oficines,com és possible que no ho vulgui a Amposta que no només és capital de comarca sinó que és la segona ciutat en nombre d’habitants de totes les Terres de l’Ebre? Per als socialistes és una decisió incomprensible i indigna d’un Govern que es passa el dia parlant de la necessitat de fer país. Doncs no senyors! Amposta necessita uns equipaments i serveis dimensionats a les necessitats reals dels seus habitants, també en el cas dels que depenguin de la Generalitat.

El tema no és menor, ja que segons dades de la pròpia oficina l’any passat es van realitzar a Amposta més de 5.000 tramitacions. La xifra reflecteix a la perfecció el volum d'actuacions de què estem parlant. Per aquest motiu els socialistes hem presentat al ple una moció on demanem una de les oficines tributaries de la Generalitat, dotades de noves funcions on els ciutadans podran obtenir assessorament i realitzar qualsevol tràmit tributari. Un servei que també es podria oferir des de BASE i que per l’interès que té la Generalitat en centralitzar-ho tot, no el tindrem.

Confio en què l’alcalde i el seu equip de Govern estiguin a l’alçada i no permetin que perdem aquest servei. Sabem que les causes justes no sempre triomfen amb la rapidesa que seria necessària però no per això deixen de ser justes. Si perdem ara aquest servei qui no ens diu que demà perdrem un altre i després un altre fins quedar convertits en una ciutat de segon ordre?

D’altra banda, demanem a l’alcalde que encomani a la policia local un estudi a fi i efecte d’evitar accidents a l’avinguda de la Ràpita, a l’alçada de la benzinera Bon Àrea Guissona. Aquest és un punt on degut a l’afluència de vehicles que volen accedir a l’establiment sovint es produeixen situacions que acaben alterant el normal funcionament del trànsit amb el conseqüent perill d’accidents i volem que es resolgui aquest punt negre.

Així mateix també hem presentat una proposta en la que instem al Govern espanyol a eliminar la llei de reforma local per permetre que els ajuntaments reinverteixen el superàvit municipal en benefici de la gent. Ha arribat l’hora que el govern escolti, i sigui sensible a les reivindicacions dels ajuntaments en el sentit de posar els interessos dels veïns per davant de qualsevol altre i continuar duent a terme inversions, desenvolupant i enfortint l’estat del benestar.

Els socialistes seguirem treballant en aquest sentit, amb propostes concretes, realitzables i que només busquen donar satisfacció a les reivindicacions quotidianes dels ampostins i ampostines. En tot cas, seguirem insistint en aquesta línia perquè per a nosaltres els ciutadans d’Amposta sou el més important, la nostra raó de ser política.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació