OPINIÓ


Josep Otero

MEMBRE DE LA JUNTA DE LA CONFRARIA DE LA PURÍSSIMA SANG DE TORTOSA

"Intentem ser creatius sense trencar el sentit de la Processó, però amb l'habilitat d'introduir nous formats per engrandir l'acte"

Junts, podem millorar la Setmana Santa de Tortosa


Són molts cops ja que hem intentat proposar millores en l'activitat de l'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa, buscant aportar valor afegit sense sortir d'un cert camp d'actuació estrictament religiós. Ho hem fet sempre amb l'objectiu de reforçar el potencial que té la nostra Setmana Santa, a la que tant ha contribuït la nostra Confraria juntament amb les nostres confrariesgermanes. Ara, però, ens trobem amb la constant negativa de la Junta, que sense massa raons, ens dificulta i ens frena el necessària estudi, avaluació i confrontació del projecte.

Creiem en la constant evolució, feta poc a poc, amb calma i ben argumentada, de laProcessó del Silenci, per donar-li una major brillantor i espectacularitat,escenificant moments puntuals que poguessin animar a fidels i públic en general a venir i participar massivament. Podem parlar de sons, olors, cants corals...que no desvirtuïn la majestuositat, respecte i recolliment que impregna una Processó del Silenci en una nit tant important com la matinada de Divendres Sant.

De la mateixa manera que els sons i les olors també és interessant parlar de poder incorporar noves imatges, amb el rigor i seriositat que hauria de tenir unaescenificació com aquesta entre el Crist a la creu i la seva Mare angoixada. Entenem que podria engrandir i donar més solemnitat a la Processó. Moviments, dramatisme, emoció amb l'escenificació, són elements enriquidors que no desvirtuen en cap cas la senzillesa, penitència, solitud, reflexió interior i espiritualitat en què es basa la Processó del Silenci.

Intentem ser creatius sense trencar el sentit de la Processó, però amb l'habilitat d'introduir nous formats per engrandir l'acte. Creiem en la determinació deprovar aquestes idees, modificar-les si és necessari, i convertir-les en elements que puguin atraure l'interès de la gent. Sabem ser prudents però creiem amb la introducció de petites millores. Tot el que hem fet fins ara ha de ser la nostra catapulta, no el nostre sofà. Ens mou la confiança amb la nostra feina, no tenim por al conflicte de l'aportació d'idees i mentre molts s'amaguen, nosaltres acceptem el repte de contribuir a innovar i buscar oportunitats per atraure més fidels i públic en general a la Setmana Santa, sense renunciar en cap cas a la tradició. Exemples en tenim,també a la mateixa ciutat de Tortosa.

Per això demanem que tots junts puguem fer la força necessària per intentar-ho.Nosaltres estem disposats.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació