OPINIÓ


Enric Roig

PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

"Lamentablement sembla que el govern no comparteix aquestes intencions i creu que les coses s’han de fer d’una altra manera"

Sense indústria no hi ha creixement


EL GRUP MUNICIPAL del PSC a Tortosa va presentar, al passat ple del mes de març, una moció per demanar a l’Ajuntament que iniciï els contactes amb l’empresa Tesla Motors per a la implantació a les Terres de l’Ebre de la nova factoria de fabricació de vehicles elèctrics.

TESLA MOTORS és una empresa nord-americana puntera en el sector de les energies renovables i d’automoció i una de les seves principals àrees és la fabricació de cotxes elèctrics. La demanda d’aquest tipus de vehicles ha anat creixent en els darrers temps i l’empresa ha manifestat el seu interès per millorar la seva xarxa de carregadors elèctrics, un del quals es troba a l’Aldea, i per instaurar una nova factoria a Europa.

ALTRES MUNICIPIS de l’Estat com ara Palència, Jerez, Valladolid, Huelva o Paterna ja s’han ofert per acollir la nova factoria i creiem que les Terres de l’Ebre estan preparades per a la implantació d’una empresa d’aquestes característiques, ja que disposem de sòl industrial, al polígon Catalunya Sud, i de mà d’obra qualificada, ja que hem tingut empreses relacionades amb l’automoció com ara Lear. Per tant entenem que Tortosa és un emplaçament immillorable per a una factoria de Tesla.

ESTEM DAVANT d’una gran oportunitat per intentar superar la crisi i la deslocalització industrial de Tortosa i les Terres de l’Ebre, apostant tots junts per una gran empresa amb futur que podria situar Tortosa al centre del panorama econòmic nacional i internacional, apostant pel vehicle elèctric i les energies alternatives i renovables.

INCOPRENSIBLEMENT el govern de CiU i els Republicans de Tortosa van votar en contra de la proposta argumentant que aquestes coses no es fan així. La nostra pregunta és: I com es fan aquestes coses? Ens agradaria que ens ho expliquessin. Que ens expliquin quines polítiques d’industrialització estan fent! Que ens expliquin quines polítiques de reactivació econòmica estan fent! Que ens expliquin quines polítiques de creació d’ocupació estan fent! Que ens ho expliquin!

TORTOSA i les Terres de l’Ebre han viscut un procés de deslocalització industrial derivat de l’actual crisi i això ha tingut un important impacte sobre el conjunt de l’economia ebrenca. Sense indústria no hi ha creixement i actualment un dels principals problemes del nostre territori és la manca de la implantació de noves indústries que no contribueixen al desenvolupament econòmic i a la creació d’ocupació. Els agents socioeconòmics reclamen contínuament eines i plans per potenciar la reindustrialització de les Terres de l’Ebre, sense la reindustrialització no hi haurà creixement econòmic i sense creixement econòmic no hi haurà impuls al comerç, al turisme i als servei, i no hi haurà creació d’ocupació.

ENS TROBEM en una situació geogràfica privilegiada, en tant en quant constitueixen un important punt de pas del Corredor del Mediterrani i situats a la cruïlla de tres dels grans pols econòmics de l’arc Mediterrani de la Península: Barcelona, Saragossa i València. Però patim una situació d’estancament que obliga a plantejar inexcusablement propostes de futur que desenvolupin tot el nostre potencial econòmic i social i moltes d’aquestes passen per una ferma aposta per les energies renovables i alternatives des de l’àmbit públic local. En aquest sentit cal reconèixer la feina feta des del Consell Comarcal del Baix Ebre on ja s’hi està treballant des de fa temps en aquests camps, apostant per l’energia eòlica a través del Parc Eòlic del Baix Ebre, per la instal·lació de plaques solars a la seu del Consell o amb la propera instal·lació d’un carregador per a vehicles elèctrics a la mateixa seu, al carrer Barcelona.

LA IMPLANTACIÓ de noves indústries és una aposta per la reindustrialització i la reactivació econòmica i per tornar a situar Tortosa i les Terres de l’Ebre al centre del panorama econòmic nacional i internacional. Lamentablement sembla que el govern no comparteix aquestes intencions i creu que les coses s’han de fer d’una altra manera, però nosaltres sempre estarem a la seva disposició per donar suport al govern per tal de que Tortosa aculli noves indústries. Mirant les polítiques de promoció econòmica i creació d’ocupació que està duent a terme aquest govern, creiem que aquesta no és la manera ja que, com he dit, sense indústria no hi ha creixement.

HEM D’APOSTAR fermament pel creixement econòmic. Hem de demanar a les instàncies superiors que ens recolzin en la re industrialització del territori. I amb això, com en moltes coses, el govern de Tortosa sempre ens tindrà al costat. Cal que entre tots i totes redibuixem Tortosa!


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació