OPINIÓ


Enric Roig

PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

"Hem reivindicat i hem insistit sempre que Tortosa no pot oblidar la necessària construcció del tercer pont entre Remolins i el nord del barri de Ferreries"

El nou pont, just i necessari, ara més que mai


LES OBRES de reforma del pont de l’Estat estan donant molt de què parlar en els darrers mesos, però una cosa que han evidenciat ha estat l’important problema de vialitat que pateix la ciutat i això ha tornant a posar damunt la taula el que nosaltres sempre hem defensat: la imperiosa necessitat de construir el tercer pont a Tortosa. Un pont, ara més que mai, just i necessari.

CREC que el propi Ferran Bel no podia arribar a pensar mai que fos ell qui tornés a posar de palès la tàcita reivindicació de la ciutadania de la construcció del tercer pont i, curiosament, tot i que ell ho ha volgut obviar i amagar al llarg del seu mandat, ara ho ha tret a la llum.

NOSALTRES hem reivindicat i hem insistit sempre que Tortosa no pot oblidar la necessària construcció del tercer pont entre Remolins i el nord del barri de Ferreries. Un pont que recull el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), aprovat el 2007 pel propi Bel, tot i que no se l’ha cregut mai. Aquest POUM, redactat durant el govern socialista, recull un model de ciutat basat en l’equilibri, la nova vialitat, la transformació interior, tant del centre històric com dels terrenys de Renfe, i la distribució estratègica dels grans equipaments i de les principals peces que s’han d’incorporar al procés urbanístic, entre les que hi són l’horta de Pimpí, amb el pavelló firal, del que en celebrem 10 anys, el nou pont i un nou parc urbà a l’horta de Jesús, que comuniqui amb el nord de Ferreries.

AQUESTES accions permetrien a Tortosa refermar el seu paper de capitalitat en disposar d’una connexió al nord de la ciutat que facilités l’accés a la C-12, permetent descongestionar el trànsit de camions per dintre de la ciutat, tornant-li el sentit de via ràpida a una C-12 que el govern ja s’ha encarregat de treure-li, en voler domesticar-la soterrant-la en comptes de desdoblar-la. Però tothom sabem que Bel no ha estat capaç de resoldre cap dels problemes viaris que afecten el nostre territori, tal i com s’ha pogut veure clarament amb el tema de l’A-7 i l’N-340.

I ÉS QUE ÉS EVIDENT que els problemes de vialitat són inherents al govern de Bel. El caos circulatori que estan provocant les obres del pont; les poques mesures per solucionar-los, tot i haver estat reclamades reiteradament pel nostre grup; el clam unànime de la ciutadania, que cada dia ha de suportar monumentals retencions, que els fan arribar tard als col·legis i al treball, petits accidents i continus inconvenients; la manca de confiança en la pròpia policia local, fins el punt que un regidor del govern va dir en un mitjà públic, com és Ràdio Tortosa, que si es posava policia per controlar el trànsit encara era pitjor; o les ignorades queixes dels comerciants que, no tenint prou amb patir els problemes de la crisi, han de suportar una davallada de vendes a causa de tots aquests inconvenients. Tot això denota clarament la manca d’un idea global de ciutat que ha fet que el govern es llenci a dur a terme les obres del pont i a tancar al trànsit la plaça d’Espanya sense un pla de vialitat, sense un pla de millora urbana i sense tenir en compte el dia dia de la ciutadania, tot creant-ne problemes en comptes de solucionar-los.

PER AIXÒ cal apostar decididament pel nou model urbà que permet el POUM i que Bel no ha desenvolupat, escoltar el clam de la ciutadania i reivindicar de nou la construcció del tercer pont a Tortosa. Una infraestructura del tot necessària, que aporti noves connexions al nord de la ciutat unint l’horta de Pimpí amb el parc urbà de l’horta de Jesús i el nord de Ferreries; que potenciï el paper de Bítem com a important centre de la indústria agroalimentària; que serveixi per pacificar el trànsit i que ajudi a incrementar l’activitat econòmica i a refermar la capitalitat de Tortosa.

CAL, de manera immediata, posar-se mans a l’obra i demanar a les administracions que correspongui que facin allò necessari per tal de que el tercer pont sigui una realitat. Amb les obres del pont de l’Estat portem gastats més d’un milió i mig d’Euros que haurien estat millor invertits en impulsar la construcció del nou pont i ens haguessin evitat el caos en què està sumida Tortosa en aquests moments.

DES DEL PSC continuem treballant per recuperar la idea de què Tortosa sigui una ciutat oberta per a tots i totes, que es preocupa pel dia a dia dels seus ciutadans i ciutadanes, dels seus neguits i de les seves necessitats. Treballant i lluitant per la ciutat que vam dibuixar durant els vuit anys de govern de progrés, que vam deixar plasmada en un POUM que no s’ha desenvolupat com caldria i que ha de tornar a ser la ciutat de les oportunitats. Nosaltres tenim clar com hem de redibuixar Tortosa per al futur, amb una visió global, cosa que Bel no ha --assumit; per això lluny re­­soldre els problemes i el dia a dia de la ciutat en crea de nous. #ReDibuixemTortosa.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació