OPINIÓ


Valentí Marín

SECRETARI GENERAL DE LA UGT A LES TERRES DE L'EBRE

"Li volem recordar que, tal com han actuat, si no rectifiquen, el conflicte està garantit entre usuaris, proveïdors, treballadors i el model a plantejar"

Carta oberta al conseller de Salut


Honorable Sr. Conseller de Salut, Sr. Antoni Comín, malament comencem.

Malament comencem segurament no és la millor manera de començar una carta. El dia 1 de febrer vostè va fer una visita al territori i la premsa local li recull unes declaracions en les quals parla que s’està treballant en la creació d’una nova xarxa hospitalària de les Terres de l’Ebre. El mateix mitjà, el setmanari l’Ebre, atribueix al delegat del Govern de la Generalitat, Sr. Xavier Pallarès, la frase “no trigarem a tindre un consorci sanitari públic de les Terres de l’Ebre”.

Totes aquestes declaracions han causat un cert enrenou, i ens ha recordat el creat fa uns anys a Lleida, territori de ponent amb el que compartim moltes coses a part de l’aigua que ens rega…

Des de la UGT de les Terres de l’Ebre entenem que aquestes no són les formes d’encetar la recerca del model sanitari del nostre territori ni les que ajuden a generar la tranquil·litat que necessiten els professionals del sector.

Estan parlant dels hospitals però potser una xarxa pública integral hauria de comptar amb totes les altres peces bàsiques de la sanitat pública.

Creiem que, com a interlocutors socials hauríem d’estar consultats i informats abans de llençar un globus sonda com el que vareu llençar l’altre dia. D’altra banda, l’experiència ens diu que el fet de deixar anar d’aquesta manera un globus sonda pot voler dir que no es té ni idea del que s’ha de fer. Si fos així, millor que us plantegeu dimitir.

Li volem recordar que, tal com han actuat, si no rectifiquen, el conflicte està garantit entre usuaris, proveïdors, treballadors i el model a plantejar. Hem de garantir un model sanitari integral de qualitat que asseguri una xarxa pública eficient, igual que hem de garantir el respecte a les condicions laborals dels treballadors i les treballadores.

Per acabar només dir-li que seria bo que els agents socials poguéssim tenir tota la informació i alhora poder participar en la elaboració del model i, si és així, per la nostra part els assegurem que hi haurà la màxima col·laboració per trobar fórmules de consens i que estalviïn conflictes innecessaris.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació