OPINIÓ


Ricard Lleixà

EXREGIDOR DE TORTOSA

"I no, Jota, no, no estem de conya, volem que Tortosa recuperi el seu esplendor i que surti de la letargia que ha tornat a fer caure en Bel i la seva tropa"

Esteu de conya o què?


Fa pocs dies, Enric Roig, portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tortosa, parlava de la necessitat de fer el tercer pont a Tortosa. Un bon amic (Jota) em deia: “Esteu de conya o què?”. En aquell moment em vaig adornar un cop més de la poca visió de ciutat que ha tingut Ferran Bel i els deu anys que hem perdut.

Estic totalment convençut que ara quan es compliran deu anys de govern de Ferran Bel a Tortosa, traurà tota la seva artilleria mediàtica, per recordar-nos el bo que és i el bé que ho ha fet, però el que és clar que d’aquell “Fem-ho Bé” del 2007 mai hi ha hagut res.

Ara més que mai ens adonem que Ferran Bel i Convergència (o com és digui ara), no han tingut mai en el seu cap el futur de Tortosa, s’han limitat a qui dia passa anys empeny, a gestionar el dia a dia, i a pensar en que havien de fer per continuar governant la ciutat. Molt allunyat de la realitat i sense pensar en que és allò que necessiten el ciutadans i la ciutat per tirar endavant.

Tortosa va passar dels anys de monotonia del Beguer i Curto, a l’embranzida dels governs d’esquerres del 99 al 2007, amb Joan Sabaté al capdavant. Però la ciutat necessitava més, i aquest més es va quedar en el bagul dels records (intencionadament o no) perquè Ferran Bel no en sap més, el poble va donar-li la confiança, però ell no li ha retornat al poble allò que el poble li va donar.

En les seves ganes de grandesa i de passar a la història s’ha embrancat en les obres del pont de l’Estat, i podia haver intentat fer-ho pitjor, però crec que si ho hagués intentat fer pitjor no ho hagués aconseguit. I ara ens hem adonat que Tortosa esta mancada d’infraestuctures. Perquè el dia a dia pots gestionar-lo i fins i tot pots aconseguir tapar les vergonyes, però l’important és mirar cap al futur i pensar en preparar el futur per evitar que un dia quan arribi el futur el problemes estiguin resolts.

Ara veiem que estem ancorats en el passat, el tercer pont, vital i necessari, ja no tant sols per a Tortosa, sinó per a Bítem, Tivenys i Jesús, ni està ni se l’espera.

La circumval·lació de la C-12, ni es fa com la va projectar el govern de Montilla, i molt menys l’acudit de soterrar-la com van vendre el govern de Mas, busqueu en el pressuposts de la Generalitat del 2010 al 2016, no saben ni el que és, i molt em temo que no volen saber-ho, com va dir Pujol “...jo ja els he fet la C-12, per a què l’he de desdoblar, ni fa falta ni ho penso fer...”.

El gran Hospital de les Terres de l’Ebre, a Ferreries, els terrenys estan en venda.

El desenvolupament dels terrenys d’Adif (Renfe) al mig de la ciutat, cap interès per fer-ho.

L’autovia A-7, bloquejada sense fer-se, per no posar-hi cap interès a arreglar allò que es pot arreglar, i enmig d’això l’AP7 i la N340 col·lapsades.

L’ampliació dels terrenys del pavelló firal i el nou col·legi de Remolins, suposo que el dia que acabin en la remodelació del barri de Sant Jaume, o potser esperar saber si fa el tercer institut o fa un col·legi nou a Sant Llàtzer ja que ara no sap el que ha fet, perdonin la ironia.

Del barri del Castell i del Rastre, poca cosa hem fet o sí: desenvolupar el PINCAT tant malament com hem pogut.

L’edifici de les delegacions al carrer Montcada, algun dia les acabarem, potser després de les piscines.

El palau de Justícia al Carrer de la Mercè, ja el farem o no, depèn de si vaig al Congrés del Diputats, al Senat o al Parlament.

La plaça de la Catedral, amb retard i més retard, ja arribarà el dia que acabarem les excavacions.

La remodelació, reinterpretació o digueu-li com vulgueu del monument del riu, ja estant treballant, o no.

De les piscines, potser millor escriure directament un llibre, estant a l’oposició va fer mans i mànigues perquè no es fessin, i estant al govern ha enganyat de moment 10 anys als tortosins i haurem de seguir esperant mínim dos anys més, per veure-les fetes si es que ho veiem.

Però vostès, tortosins i tortosines, tinguin paciència i estiguin tranquils que qualsevol dia, tornarà a sortir l’amic Bel amb el seu barret de copa i començarà a treure, conills, coloms, llums de neó i el que faci falta per dir que tot va bé i que culpa seva no és, que els governs d’esquerra ho van fer molt malament i ell sols ho intenta arreglar.

I no, Jota, no, no estem de conya, volem que Tortosa recuperi el seu esplendor i que surti de la letargia que ha tornat a fer caure en Bel i la seva tropa.

La llàstima de tot això és que aquest mateix article, el vaig escriure poc després que Bel arribés al govern al 2007, per demanar-li que no deixés passar el tren del futur a la nostra ciutat, i Bel ha deixat passar el tren i el futur, i qui sap si els tortosins i tortosines podrem recuperar-lo mai.

No, Jota no, no estem de conya, tant de bo fos així.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació