OPINIÓ


Enric Roig

PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

"Ara sembla ser que les obres es reprendran a càrrec de l’altra empresa adjudicatària, però tot plegat suposarà un encariment de l’obra de 217.600 euros"

Tortosa, dóna-li la volta!


I CREC que mai més ben dit: des de fa uns mesos els tortosins i tortosines ens veiem obligats a donar-li la volta a Tortosa pel pont del Mil·lenari per poder entrar-hi, “gràcies” a les obres del pont de l’Estat. I ja que en parlem, cal dir que les obres de reforma del pont de l’Estat suposen l'enèsim fracàs del govern de Bel, un govern que -com diem els socialistes- està cansat, sense il·lusió, i que no sap donar resposta als problemes reals de la ciutat, ans al contrari, en crea de nou, com és aquest cas.

DES DEL PSC sempre hem defensat que aquesta reforma del pont no era necessària en la magnitud que s’ha projectat. Calia intervindre, però així no, nosaltres ja vàrem ser els primers que vam dir que per als vianants calien millores i seguretat. Però Bel fa aquesta obra per tapar el fracàs de les piscines i nou anys de promeses electorals incomplides. Un fracàs que, a més, perjudica a tots els tortosins i tortosines que veuen un pont tallat en un sentit de la circulació, amb tot el que això comporta, i que veuen que les obres no avancen. Unes obres que s’aturen a meitat del mes d’octubre i s’al·lega un suposat xantatge de l’empresa constructora; una cortina de fum per no reconèixer la mala gestió de Bel amb un altre gran projecte, el de les piscines, que ara costarà més diners i en el que es va adjudicar l’obra a una empresa amb manca de solvència econòmica.

AMB LA NOVA adjudicació del projecte de les piscines, aquest mes de novembre, Bel ha tornat a fer el ridícul tornant a adjudicar el nou projecte a una empresa en concurs de creditors i manca de solvència econòmica, fet que hem pogut demostrar des del PSC. I en saber-ho, el govern, a corre-cuita, es desdiu i al dia següent canvia l’acord i adjudiquen a una altra empresa. Però recordem que el primer projecte de piscines va fracassar per la manca de solvència de dos de les quatre empreses i va acabar sense pagar cap indemnització i sense les piscines ni el pàrquing del Rastre. Això sí, ens van deixar l’ampliació de la zona blava i una despesa de 300.000 euros.

JA HO VAM ADVERTIR, ja ho vam dir per activa i per passiva, i finalment el temps, una vegada més, malauradament ens ha donat la raó. Per això volem denunciar el fracàs de les obres del pont de l'Estat i demanem que s'assumeixin responsabilitats per part del Sr. Bel i la Sra. Roigé davant aquest nou fracàs. Sí, perquè cal que algú assumeixi la responsabilitat de la mala gestió del projecte del pont i de la crisi posterior, perquè ens trobem en aquesta situació perquè el govern va adjudicar l'obra a una empresa que s’ha demostrat que no reunia la solvència econòmica suficient i que ha deixat obres sense finalitzar a altres ciutats. Ara sembla ser que les obres es reprendran a càrrec de l’altra empresa adjudicatària, però tot plegat suposarà un encariment de l’obra de 217.600 euros, un 21,7% per sobre de l’adjudicació inicial. No es pot afirmar quan estaran acabades les obres, amb les conseqüents molèsties i inconvenients per veïns i comerciants. I, com sempre, lluny d’assumir els seus errors, el govern torna a culpar als altres i respon amb atacs personals.

AQUEST ÉS el resum del govern de Bel, un fracàs darrere d’un altre fracàs, una mala gestió i sobre tot manca de credibilitat, com el pressupost plantejat per a 2017, un pressupost tan poc creïble com ho és l’acció de govern de Bel. Poc creïble perquè no aposta per l’ocupació, ni per la promoció econòmica ni per la justícia social. Poc creïble perquè és continuista en la línia dels darrers anys, reflex dels contractes i obres fallides de Bel i, en definitiva, de la manca de projecte de ciutat per a Tortosa del que sempre han pecat els seus governs, fent que la que hauria de ser la veritable capital del territori, dinàmica i moderna, únicament projecti foscor, envelliment i paràlisi.

TORTOSA i, sobre tot els tortosins i tortosines, no es mereixen aquest govern, ni els seus ridículs ni la seva deixadesa de cara a la nostra ciutat. Tortosa es mereix molt més. Els i les socialistes sabem quina és la ciutat que volem, que defensem i per la que lluitarem. Una ciutat que es preocupa pel dia a dia dels seus ciutadans, dels seus neguits i de les seves necessitats. La vàrem dibuixar en el passat, durant els 8 anys de govern de progrés, i tenim clar com l’hem de redibuixar per al futur.

SEMPRE hem defensat que Tortosa ha de ser la ciutat de les oportunitats i que ha de fer tot el possible per recuperar la il·lusió i que la gent tingui ganes de viure-hi. Però tal i com està Tortosa avui i amb les polítiques del govern de la ciutat, aquesta continuarà estancada molt de temps. Per això crec que això ha de canviar i que entre tots i totes ho hem de fer: Tortosa, dóna-li la volta!


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació