OPINIÓ


Jordi Jordan

PORTAVEU DE MOVEM TORTOSA

"Són una demostració més que Tortosa necessita un canvi urgent de rumb. Un canvi en les seues prioritats, en les seues formes"

Els pressupostos de Tortosa: decepció total


TENIM JA els desens pressupostos del senyor Bel, ara elaborats per primer cop amb ERC, els nous socis de govern. Uns comptes que no aporten cap novetat, atès que són la demostració fefaent de tots els projectes fallits dels convergents, com les piscines, la manca de neteja o llum, per citar alguns exemples, ara amb el suport dels republicans “d’esquerres” de Monclús.

UNS PRESSUPOSTOS continuistes, sense cap canvi, on veiem com l’aportació d’ERC en el govern és pràcticament nul·la, i sobretot, les polítiques per a la gent i de lluita contra l’atur, són francament millorables per no dir inexistents. És evident que Tortosa necessita un vertader pla de rescat social atès l’elevat atur i índex de pobresa que afecta moltes famílies tortosines. No ho diem com una proposta retòrica ni un missatge electoral, sinó com una qüestió integral i anticipativa per atendre les urgències i les necessitats que dia rere dia apareixen i persisteixen a la nostra ciutat. És en este sentit que pensem que cal unificar en un únic pla el conjunt d’estratègies i actuacions que es porten a terme des de l’Ajuntament, normativitzant i regulant els suports econòmics, coordinant de manera transversal i dotant de suficients recursos humans i econòmics per al seu abordatge, sense favoritisme ni caciquisme.

PER AIXÒ cal fer canvis en els impostos municipals, creant tota una sèrie de bonificacions perquè la gent pagui en funció de les seues possibilitats com està fent, per exemple, Deltebre; o crear una taula municipal per abordar com lluitar contra l’atur, amb la implementació de plans d’ocupació i un reglament de subvencions per a empreses que contractin persones aturades, com defensem Movem Tortosa, i que ja està aplicant la veïna ciutat d’Amposta. Mesures que serien possibles si no ens gastéssim elevadíssimes quantitats de diners en les obres faraòniques del pont de l’Estat (més d’un milió dos cent mil euros) o no augmentéssim encara més partides com publicitat i propaganda, compra de revistes, festes i jardineria, que en relació al 2015 pugen 185.000 euros, tot i que el propi Monclús ho criticava només fa dos anys.

A MÉS, són uns pressupostos que es faran en base a l’externalització del servei de la neteja, és a dir, la seua privatització, sense haver fet abans ni tan sols un estudi previ, com molts ajuntaments catalans estan fent i que Movem Tortosa també hem exigit, per analitzar si seria més barat tornar a remunicipalitzar el servei, amb una gestió directa per part de l’Ajuntament, sense empreses entremig: els tortosins pagaríem menys i tindríem un servei més eficaç. Només cal veure com està de bruta la ciutat en tots els barris i pobles. Una ciutat bruta que dóna una mala imatge, especialment al turisme i comerç, sense actuar en barris totalment degradats com el del Castell -situat entre la Catedral, el Parador i els Reials Col·legis- o el de Sant Jaume i el call de Remolins, que juntament amb el Centre i resta de barris de Tortosa mostren una imatge de deixadesa total: sense llum, brutícia i una via pública pròpia d’altres èpoques, amb carrers i voreres en mal estat.

FINALMENT, es torna a contemplar la construcció de la nova piscina. Ho diem en singular perquè ja no hi haurà dues piscines com fins ara, només una. Després de l’aberració de l’alcalde d’haver destruït (fa gairebé 6 anys) de manera populista i irresponsable les anteriors instal·lacions de l’Estadi per simular l’inici de les obres dies abans de les eleccions, ara torna a aparèixer un nou projecte de piscina, allunyat de les pretensions faraòniques inicials, que lluny del promès, naixerà obsolet energèticament ja que no funcionarà amb biomassa com sempre s’havia defensat per tots els grups, inclòs CiU i ERC. Res a veure amb la Sénia, on des de fa temps tenen piscines noves i amb energia de biomassa, sent pioneres a les Terres de l’Ebre. Sembla ser que en això tampoc podem liderar el territori, creant edificis poc sostenibles com si no existís el canvi climàtic.

EN CONCLUSIÓ, els pressupostos de 2017 són una demostració més que Tortosa necessita un canvi urgent de rumb. Un canvi en les seues prioritats, en les seues formes. El govern cansat i desgastat de CiU, que va perdre més de 2.000 vots en les darreres eleccions, salvat in extremis per una ERC incapaç de liderar un govern de progrés, comporta que Tortosa no avanci com ho hauria de fer: al costat de la gent lluitant contra l’atur, amb una estratègia de desenvolupament clar, exercint la capitalitat, de manera solidària, a les quatre comarques de l’Ebre. Des de Movem Tortosa, però, seguirem treballant i lluitant per una ciutat millor i de tothom.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació