OPINIÓ


Francesc Miró

PORTAVEU DEL PSC D'AMPOSTA

"Als bancs els podem incrementar els impostos de moltes maneres sense que s’hagi de perjudicar al conjunt dels ciutadans d’Amposta"

Als ampostins, l'IBI municipal ens ofega


Aquest mes es quan s’han aprovat els impostos pel proper any i aquí és quan tornem a ser-hi perquè l’alcalde no vol aplicar una rebaixa en l’Impost de Béns Immobles - la contribució -, que afecti a tothom. És cert que la perversió del sistema fa que de vegades se n'afavoreixi qui menys ho necessita com són el bancs, però també és cert que no rebaixar la contribució perjudica la majoria dels ampostins, perquè d’un total aproximat de 9.000 habitatges, els bancs en tenen prop de 900, això suposa al votant d’un 10%. A aquests darrers, els bancs, els podem incrementar els impostos de moltes maneres sense que s’hagi de perjudicar al conjunt dels ciutadans d’Amposta.

Ja sabem que aquesta rebaixa d’un 10% de la contribució que els socialistes d’Amposta proposàvem l’any passat i que hem insistit de nou pel proper any 2017, fins arribar al 20% al llarg del mandat suposa menys ingressos per a les arques municipals, però en temps de crisi l’Ajuntament ha d’estar al costat de la gent. I l’IBI que paguem a Amposta és molt alt en igualtat de condicions en relació a altres municipis del nostre entorn en els que la ciutadania paga molt menys. Aproximadament, per un pis de 90 m2 a Alcanar l’IBI suposa 258,50€, a Sant Carles de la Ràpita 312.69€, i a Amposta 384.85€, i aquí no serveix de res dir que a Amposta s’inclou dins d’aquest impost la taxa de clavegueram en el preu total, tal com diu l’alcalde. Això no justifica en absolut el preu tan elevat que paguem a Amposta perquè als altres municipis propers ( Alcanar, Sant Carles de la Ràpita ) no es paga la taxa de clavegueram.

De moment ja portarem 2 anys del govern d’Adam Tomàs ofegant al conjunt dels contribuents en no veure’s rebaixat l’IBI. Cal tenir en compte, també, que hi ha tot el teixit comercial d’Amposta perjudicat al estar exclosos de l’ajut que dóna l’ajuntament a través de la subvenció als propietaris d’habitatges de primera ocupació. Del conjunt total d’habitatges, aquest any només se n'han beneficiat 2.000, que ve a suposar 20€ de mitjana per habitatge afavorit, al no afectar a tothom i que a la vista de la xifra total d’immobles és insuficient, al no arribar ni al 20% del total, perquè no ha afectat a la majoria, entre ells el petit i mitja comerç d’Amposta.

Podem fer aquesta rebaixa? Sí, i tant que podem, de moltes maneres. Per una banda, no cal tornar tants diners als bancs quan estem pagant un interès molt baix pels préstecs que té l’Ajuntament, penseu que l’actual govern ja ha tornat prop d’1,5 milions d’euros. I també el que ha de fer l’administració municipal és ser austera i administrar bé els diners que tothom hem pagat via impostos, per citar-ne algunes. Per una altra banda l’alcalde ha enviat una carta avisant que hi ha una revisió de la contribució. Aquesta revisió s’ha constatat en altres municipis, on ja s’ha fet, que suposarà més d’un 20% més d’ingressos per a les arques municipals. Aquí també hi ha camí per recórrer i no ofegar la gent. Per tant, baixar la contribució es pot fer i es fa una necessitat si volem ser útils a la ciutadania en temps de dificultats.

En definitiva, ens cal un canvi a Amposta. Un canvi de maneres de fer, un canvi que eviti les improvisacions, que estimuli les aportacions en positiu que només busquen el benestar dels ampostins i ampostines. Que no deixi ningú de banda, que no divideixi el poble entre bons i dolents. Tots som fills d'aquesta gran ciutat i tots volem el seu progrés amb llibertat i benestar social. Podrem aconseguir-ho evitant els nyaps i, sobretot, escoltant tothom amb humilitat.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació