OPINIÓ


Josep Poblet

PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA

"Aquest acord ens ha de permetre fer un pas de gegant en la relació entre la ciutadania i les administracions públiques a través de sistemes tecnològics"

Pacte Nacional per a la Societat Digital: ciutadania i administració, un nou model de diàleg


A finals del mes passat, signàvem a Barcelona el Pacte Nacional per a la Societat Digital, amb el qual la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions catalanes, els representants del món local i Localret ens comprometem a fomentar conjuntament el desenvolupament de la societat digital a tot el territori català i establir mecanismes de col·laboració per assolir aquest objectiu. Aquest acord ens ha de permetre fer un pas de gegant en la relació entre la ciutadania i les administracions públiques a través de sistemes tecnològics, tot avançant en agilitat, fluïdesa i bon servei. Es tracta d’assolir un punt sense retorn pel que fa al nou model de relació entre administració/administrats, el model propi de les societats digitals, que és el futur.

Els temps actuals ens empenyen a adaptar-nos plenament a la revolució digital, com a eina de treball però, sobretot, com a mitjà d'inclusió social i de democratització. En aquest sentit, serem més oberts, eficaços i transparents en la mesura que garantim el ple accés a la informació i als serveis, i puguem satisfer les necessitats de la societat amb una major agilitat. Construirem, en definitiva, una societat amb més oportunitats, benestar i qualitat de vida. Conscients que aquest és el camí, a la Diputació de Tarragona ja fa més de deu anys que apostem per l'administració electrònica (e-Govern) en la nostra relació amb els ajuntaments, i en definitiva, amb el conjunt de la ciutadania, fet que ens converteix en pioners en aquest àmbit. D'aleshores ençà, no hem parat de créixer, i la nostra seu electrònica és avui el principal canal de treball i de servei amb el món local del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, i un referent a tot Catalunya pel que fa a l'adequació d'una administració a les eines digitals. De la mateixa manera, hem estat capdavanters en la creació, juntament amb la Universitat Rovira i Virgili, d'un model d'innovació i competitivitat empresarial basat en la recerca i la tecnologia: Tarragona, regió del coneixement. I ho fem perquè creiem en el paper de la Diputació com agent efectiu de transformació progressiva de la realitat i de generació de noves oportunitats.

En aquest context, el Pacte Nacional per a la Societat Digital connecta plenament amb les aspiracions d'un país per organitzar i posicionar les infraestructures, l'activitat, els municipis, les potencialitats, la cultura i les persones en una situació avantatjosa i competitiva. La història ens demostra que així ha de ser. Si tirem enrere uns 200.000 anys, comprovem com el procés d'humanització, el pas d'homínids a sàpiens, coincideix amb un progrés tecnològic clau en l'evolució, perquè ens va convertir en una espècie més intel·ligent que va saber adoptar i adaptar noves eines i va esdevenir més social i cooperativa, factors essencials per a la pròpia supervivència i avenç. Així va ser en origen i així continua sent ben entrat al segle XXI, en un moment en què deixem clar el nostre compromís amb el present i el futur, i la nostra voluntat de constituir-nos com a nació europea plenament identificada amb el model de societat digital intel·ligent.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació