OPINIÓ


Òscar Ologaray

COORDINADOR DEL BANC D'ALIMENTS A LES TERRES DE L'EBRE

"A l'Ebre, unes 15.000 persones han necessitat, al llarg de l'any, l'ajuda del Banc dels Aliments"

Necessitem la teva màgia!


La setmana passada presentàvem als mitjans de comunicació ebrencs la 8a edició del Gran Recapte, sota el lema: necessitem la teva màgia, i ho fèiem des d'un punt de vista objectiu, amb dades d'altres anys i amb els seus punts claus. En aquest article, però, m'agradaria donar-ne una visió més personal, més propera, que mostri realment la màgia del Gran Recapte, tal i com diu el lema de l'edició d'enguany.

Aquest mes de novembre coordinarem, per tercer any consecutiu, el Gran Recapte a les Terres de l'Ebre. Una recollida d’aliments d’aquestes dimensions comporta molta feina, no només durant els dos dies en que es fa visible, sinó també durant els mesos previs. Però si tot i aquesta feina, hem arribat a la 8a edició, no ha estat casualitat. Continuem endavant amb l’organització any rere any gràcies a la il·lusió de l'equip humà que ens envolta.

Malauradament, hi ha molta gent de les Terres de l'Ebre que segueix necessitant ajuda per sobreviure. Aquesta és una realitat que indigna, i molt! Una societat com la nostra, que ha estat capaç d'assolir fites tecnològiques inimaginables, no pot permetre que més d'un 20% de la seva població estigui en risc de pobresa.

A l'Ebre, unes 15.000 persones han necessitat, al llarg de l'any, l'ajuda del Banc dels Aliments. És així. És una realitat molt trista, però no per ser trista és menys certa. Si penso en les meves comoditats del dia a dia, crec que no és just, i no puc deixar de participar i col·laborar per evitar-ho. El que més impacta, però, un cop treballes en aquest sector, és que aquesta gent de la que estem parlant no són ciutadans d'un país llunyà que mai coneixerem, sinó veïns i veïnes de les nostres poblacions.

A primera vista, una jornada de recollida d'aliments on s'obtenen més de 80.000 quilos d'aliments en 2 dies, gràcies a l'ajuda de més de 1.000 voluntaris pot semblar impossible d'organitzar, però gràcies a la generosa ajuda i implicació d'un conjunt d'elements: tots ells imprescindibles, el Gran Recapte, segueix sent un èxit.

Els voluntaris: Més d'un miler de persones destinaran 2 hores del seu temps a fer-ho possible. Aquests voluntaris són part de la màgia del Gran Recapte, seran a la porta dels supermercats ebrencs i recordaran a tothom que estem recollint aliments per tots aquells habitants de la nostra ciutat que es troben en situació de dificultat.

Els col·laboradors: Moltes gràcies a tots aquells que col·laboreu amb l’aportació d’aliments! Gràcies a la vostra generositat, fareu possible que moltes famílies tinguin un plat a taula. Pensem-hi: el senzill gest d'aportar, durant un o dos dies l’any, una part de la nostra compra setmanal, permet cobrir un àpat diari per aquells que més ho necessiten. Aquí està el truc del Gran Recapte. Aquí està la màgia!

La difusió de la campanya: també imprescindible. S’ha d’evitar que algú pugui dir: "Aquest cap de setmana era el Gran Recapte? Llàstima, d'haver-ho sabut hagués col·laborat". La difusió que se'n fa a través dels mitjans de comunicació, a qui, una vegada més, vull agrair la seva constant ajuda, és molt necessària per a que aquesta campanya arribi al màxim de gent possible.

M’agradaria demanar, a tots aquells que puguin ser reticents a col·laborar per motius diversos i potser vàlids, que pensin en l’objectiu final d’aquesta campanya, que no deixa de ser, cobrir les necessitats bàsiques que tots mereixem. Els que estem en condició de col·laborar, podem triar ser solidaris o no, els que no poden menjar, no tenen tanta sort.

És per tot això que us animo a participar d'aquesta màgia els dies 25 i 26 de Novembre: com a voluntaris per ser als supermercats durant un parell d’hores i/o com a col·laboradors aportant aliments.

Necessitem la teva màgia, les terres de l’Ebre necessiten la teva màgia!

Gràcies per endavant!


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació