OPINIÓ


Núria Menasanch

ESCRIPTORA

"La senyera que es veu a la foto, estava col·locada en un pal al mateix port"

La Guàrdia Civil 'reconeix' Catalunya com a estat independent


Qui mos hauria dit que les Terres de l’Ebre tindríem l’honor de ser el primer territori de Catalunya on, finalment, l’Estat espanyol reconegués a la pràctica la independència de Catalunya!

I no ens ha calgut esperar a la segona quinzena de setembre de 2017! La foto següent va estar presa el passat dimarts dia 20 de setembre, justament un any abans del termini per un referèndum pactat o unilateral, donat pel President de la Generalitat de Catalunya per a declarar-mos, un poble lliure.



Ha estat a les nostres terres, concretament al port pesquer de l’Ampolla. El reconeixement mos l’ha atorgat la patrulla costanera de la Guàrdia Civil abanderada, com no pot ser d’altra manera, baix lo pavelló espanyol i lluint la bandera espanyola onejant ufanosa a la popa de la seua embarcació. Fins aquí tot normal, i més sent la Guàrdia Civil. Faltaria menys! Ara bé. La normativa és clara quan una embarcació entra en un port estranger. A part de l’abanderament baix lo pavelló del país propi, quan s’entra en un port d’un altre país, es col·loca per damunt la bandera del país amfitrió. Així veiem com la Guàrdia Civil, a l’entrar al port de l’Ampolla i seguint la normativa internacional, va col·locar diligent ment del pal de la seu embarcació la senyera catalana en major altura. I si una institució tan espanyola repeteixo, tan espanyola, com la Guàrdia Civil, decideix donar este important pas, no seré jo qui li porte la contrària.

Ja veig els nostres representants polítics, Puigdemont, Junqueras, Gabriel, canviant el seu discurs de: fem-ho bé... pos a poc i bona lletra... les presses mai no són bones...per un altre molt més pràctic i clarificador i sobretot MENYS LENT! Discursos que a gent com jo mateixa que ja fa dos onzes de setembre vaig dir que esperava que fos l’últim com a país ocupat, a gent que, com jo mateixa, vam anar a votar el 9 de novembre amb un nus d’emoció a la gola creient que no hauríem de tornar-ho a fer, a n’esta gent, dic, que a vegades creu viure en la pel·lícula d’'Atrapat en el temps' i reviure una i una altra vegada com la marmota surt del seu cau per dir-mos que esperéssem un any més, a vore si a l’altra banda algú vol negociar no sé què, que no negociarà mai.

Nota de l’autor de la fotografia: La senyera que es veu a la foto, estava col·locada en un pal al mateix port. A vegades los efectes òptics mos poden fer males passades i altres donar-mos una certa esperança de que les coses ja estan canviant...


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació