OPINIÓ


Enric Roig

PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

"El nou contracte de transport públic ha esdevingut un problema important, que ja ha estat denunciat pels usuaris i usuàries del mateix"

El transport públic a Tortosa, un altre fracàs


EL PASSAT 5 de juliol la Guàrdia Civil entrava a l’Ajuntament de Tortosa per escorcollar i buscar documentació relacionada amb el cas Tèrmyca, per suposats delictes contra l’administració pública relacionats amb l’activitat de la consultoria Efial. Aquest és segurament és l’episodi més greu que ha viscut l’Ajuntament en els anys de la Democràcia i de moment no se’n sap res més. El que més sobta d’això és com els socis de govern del senyor Bel, els Republicans de Tortosa, ni s’immuten, consenteixen aquesta situació i no es qüestionen res. Però d’això ja en parlarem en un altre article.

A LA SESSIÓ plenària del passat 12 de setembre el govern de CiU i els Republicans de Tortosa, amb el suport del Partit Popular, es van quedar tot sols aprovant un nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), fet sense cap mena de consens, sense la participació dels grups de l’oposició i contradient un acord del ple que determinava que la revisió del ROM es faria mitjançant la creació d’una comissió amb la presència de tots els grups municipals i amb la participació de la ciutadania. Això, tot i que el ROM és un document que regula el funcionament intern del consistori i no afecta directament la ciutadania, també és molt greu. I els Republicans de Tortosa hi continuen donant suport i fent de crossa al govern de Bel.

EFECTIVAMENT, tot això és molt greu però, tal com vaig exposar en l’article del mes d’agost, el pitjor de tot és la manca de planificació i la nefasta gestió d’un govern ple de despropòsits i fallides constants, especialment pel que fa als contractes com els de la neteja i enllumenat, a la manca de contracte de servei d’atenció a domicili, la innecessària reforma del pont de l’Estat, la fallida política d’aparcaments o d’infraestructures de comunicació, entorpint el desdoblament de la C-12 amb projectes inviables. I a pesar de tot, els Republicans hi continuen donant suport i sense qüestionar res.

TOT AIXÒ s’ha vist reflectit, una vegada més, amb el nou contracte del transport públic urbà. El passat 1 de juliol el govern anunciava la formalització d’aquest contracte amb nous recorreguts i noves tarifes amb l’objectiu de potenciar l’ús del transport públic. El Grup Municipal del PSC ha estat l’únic que ha votat sempre en contra d’aquest contracte perquè enteníem que no era el model que Tortosa i especialment els usuaris d’aquest servei necessiten. Ja ho vam anunciar i advertir. Ja vam dir que hi ha serveis que no es poden mesurar quantitativament en termes de beneficis econòmics, sinó que han de tenir una finalitat de servei a les persones encara que siguin deficitàries. I, malauradament, teníem raó.

El NOU CONTRACTE ha eliminat l’antiga línia L3 que unia Sant Llàtzer i Remolins amb un autobús gran, substituint-la per una nova línia L3 que uneix el centre amb Remolins amb un autobús petit. Això ha provocat incomoditats com el fet de no poder pujar cotxets de xiquets o carrets de la compra. Però el pitjor de tot és que el fet de trencar la L3 ha fet que, amb els nous recorreguts, per anar de Sant Llàtzer a Remolins es tarda gairebé 1 hora, quan abans el trajecte durava uns 15 minuts. A més, el recorregut sembla el d’un bus turístic i per anar de Remolins a Sant Llàtzer passes dues vegades per l’estació d’autobusos.

PEL QUE FA al cap de setmana, a les tardes i al mes d’agost les dues línies es fusionen en una única, reduint la freqüència de pas i els combois cada hora. Això ha provocat que la gent no agafi l’autobús en aquestes franges horàries, perquè la suposada reforma per manca d’usuaris fa que fa encara en hi hagi menys. Finalment, tot i que les tarifes del nou contracte reflecteixen un abaratiment del preu del bitllet, creiem que aquest no és el model que sempre ha defensat el PSC, ja que deixa fora alguns col·lectius.

TAL I COM vam advertir, el nou contracte de transport públic ha esdevingut un problema important, que ja ha estat denunciat pels usuaris i usuàries del mateix. I el govern, que ha hagut d’acceptar les seves errades, només fa que posar pegats per intentar solucionar un tema mal plantejat des del principi, i ara ens vénen amb un bus llançadora lligat a un suposat aparcament que va des de la plaça del Bimil·lenari fins a l’Hospital i que, com he pogut comprovar, en moltes ocasions està completament buit.

EN DEFINITIVA, tot són símptomes d’una mala gestió d’un govern cansat, desorganitzat i que no escolta les persones, ajudats per la crossa, amb la pota trencada, dels Republicans de Tortosa. I el cas que del transport públic urbà n’és l’exemple més clar i que afecta directament la vida quotidiana dels tortosins i tortosines.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació