OPINIÓ


Toni Pons

FARMACÈUTIC I PROFESSOR

"Cal tenir present que els millors regals no consten gaire de fer i són debades: un bes, una abraçada, compartir el bon humor"

M’estimes com abans?


ANSIETAT, obsessió, distorsió de la realitat, pèrdua de l'autocontrol, dependència emocional i física. Aquests són alguns dels símptomes d'una "addicció" que ens ha afectat o ens afectarà a tots al llarg de la nostra vida. Una addicció impossible de prevenir i contra la qual no serveixen de res les advertències, perquè tots sospirem per tenir-la i l'enyorem si ens falta. Quan estem enamorats, quan desitgem passionalment a algú, el cervell produeix grans quantitats de substàncies químiques com la serotonina (hormona), que afecten el plaer i la motivació.

SI LA PARELLA supera amb èxit l’etapa inicial de la passió, la relació comença una nova etapa, la de l'amor. Aquí també entren en joc altres hormones que ajuden a establir llaços afectius i ajuden a mantenir la flama i el desig encesos. Tot sembla anar bé fins ara oi? Aparentment sí, però el perill en tota relació és quan al llarg del temps, per diferents motius, la parella entra en rutines. Sempre els mateixos plans, les mateixes converses, els mateixos horaris, els mateixos hàbits sexuals… A banda, l'arribada d'un fill, sigui el primer o successius, col·loca la parella en un nou escenari, es passa de sobte de ser parella a família. La maternitat i paternitat habitualment prenen una presència més gran de la imaginada o desitjada i desplacem les possibilitats de trobada eròtica entre la parella. El fet d'enyorar i desitjar alguns aspectes de la vida en parella d'abans de tenir fills o dels anys d'inici de la relació no haurien de traduir-se necessàriament en no estar contents ni satisfets amb la realitat que s'està vivint, cal acomodar-se a aquesta nova realitat i buscar nous espais per a la parella.

SEGUR QUE alguna d'aquestes frases us ressonà dins el vostre cap: "M'estimes com abans?" . Te'n recordes quan.... "Sopàvem tots dos junts i la conversa arribava al sofà amb vi i.." "Ballàvem junts i només hi havia dos cossos en escena i la música era nostra?.. " "Ens quedàvem adormits despullats i ningú s’alçava corrents a vestir-se?”. Al darrere d'aquestes expressions s'amaguen vivències molt diverses. Tota relació de parella passa per diferents etapes, i hem d'acceptar que mai serà com al principi, però cal esforçar-se per mantenir l'enamorament i el desig, perquè perduri aquella “addició” inicial. És cert que no tot depèn d'un mateix, però hi ha factors que sí es poden controlar.

GAUDIR DE la il·lusió de sorprendre a l'altre amb plans, idees i suggeriments que siguin una porta oberta cap a la novetat de viure la relació de parella d'una manera diferent. No hem d'esperar que la nostra parella tingui poders sobrenaturals per endevinar el que ens agrada o tot allò que ens vé de gust fer. Podem insinuar-li o donar idees d'allò que ens agradaria fer. Cal tenir present que els millors regals no consten gaire de fer i són debades: un bes, una abraçada, compartir el bon humor. L'efecte sorpresa és molt poderós, les petites sorpreses, com ara sortir més aviat de la feina o deixar una nota carinyosa, tenen efectes molt positius. Recorda que els regals emocionals són els que més es valoren.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació