OPINIÓ


Marimar Barberà i Calamanda Matamoros

REPRESENTANTS DE LA UGT I CCOO A L'HOSPITAL DE TORTOSA VERGE DE LA CINTA

"Mentrestant tanquem la planta de cirurgia per obres, la de traumatologia , amb l’única excusa de que hi ha menys intervencions. I per més indignació, adjudiquem tres vehicles oficials "

Molts comandants i pocs remers


Les seccions sindicals UGT i CCOO de l’hospital Verge de la Cinta, davant dels canvis presents i futurs, volem manifestar el següent:

Sabíem que el pressupost estava ajustat i que s’havia d’optimitzar els recursos. Comptàvem amb una nova organització directiva. Érem conscients de que hi hauria canvis, més o menys dolorosos. Però no ens podíem imaginar lo rebuscat de la situació.

Al 2012 se’ns justifica la gerència territorial compartida Terres de l’Ebre-Camp de Tarragona amb un millor control de la despesa perquè permet reduir sous al reduir personal directiu. La cosa no va anar ben bé així. Els càrrecs directius van canviar de nom. El gerent d’hospital va passar a ser director de centre, el director mèdic es va transformar en adjunt a la gerència..., diferents noms però la mateixa quantitat de càrrecs.

Des dels sindicats ja vam criticar durament esta decisió, ja preveiem que no serviria de res i propiciaria que recursos destinats al nostre hospital anessin a parar a Joan XXIII.

Ara, al 2016 se’ns torna a justificar desfer la gerència compatida amb Camp de Tarragona amb els mateixos arguments de millor control de la despesa. Estem enlluernats per la tornada de la gerència a les Terres de l’Ebre i no som capaços de veure que ens estan entabanant altre cop.

Tornem a tenir gerent a les Terres de l’Ebre, ho celebrem! ...i director de centre, i director mèdic.

Quina disminució de despesa és aquesta? Potser pretenen aconseguir-la canviant el càrrec d’una direcció que deuen considerar menor? Ens referim a la direcció d’infermeria. Ja no hi haurà direcció d’infermeria a l’hospital Verge de la Cinta, es canvia pel càrrec d’adjunta d’infermeria. Serem l’únic hospital de l’ICS que no té una Direcció d’infermeria. Per què?

Se’ns diu que perquè serà territorial, compartida en primària. Però admeten al mateix temps que hi haurà una major demanda d’esta figura a l’àmbit hospitalari. Això, sumat a que el personal d’infermeria representa quasi un 70% dels professionals de l’hospital, ens fa pensar que el canvi no es deu a estratègies de millores organitzatives, sinó que equival a una precarització d’esta figura directiva.

No estem defensant més càrrecs directius, ans al contrari. Estem en contra del re-nomenament dels mateixos per justificar “presumptes tornades de favors”, “presumptes portes giratòries” o com presumptament li vulguem dir.

Des de les seccions sindicals UGT i CCOO lamentem que es vigili molt que ningú perdi la cadira mentre els professionals de base (metges, infermeres, auxiliars, tècnics, administratius, zeladors, personal d’oficis,..) es veuen obligats a acceptar contractes precaris de mitja jornada, o caps de setmana. Posem èmfasi especialment al personal mèdic, que acabarà sent un problema seriós i greu a les Terres de l’Ebre si no reben ofertes de treball atractives que contrarestin les que s’ofereixen pels hospitals de Barcelona.

Mentrestant tanquem la planta de cirurgia per obres, la de traumatologia , amb l’única excusa de que hi ha menys intervencions. I per més indignació, adjudiquem tres vehicles oficials a les noves direccions, amb l’excusa que és més econòmic el lloguer d’estos vehicles que pagar dietes de desplaçaments. Aquest argument el podríem haver entès quan la gerència era territorial Terres de l’Ebre-Camp de Tarragona, però ara que som només Terres de l’Ebre no té justificació.

No obstant, se’ns demana un temps de confiança per avaluar si la nova organització és més eficient, tot i tenir un augment de cost de 20.000 euros, segons ells, cosa que nosaltres dubtem perquè l’estimem més elevat. Doncs bé, farem un acte de fe. Ja ho veurem…


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació