OPINIÓ


Manel Zaera

INFORMÀTIC I MÚSIC

"Que potser la resta de partits no són demòcrates? Que només es poden qualificar de demòcrates els d'un partit determinat? "

Demòcrates, pactes, Turquia, Trump...


LA GENT de CDC ha acordat fundar un nou partit anomenat Partit Demòcrata Català. La mateixa gent, en el fons. Les mateixes polítiques, en conseqüència. És a dir, per molt que canviïn el nom, continuaran sent convergents. Un partit nou és això, un partit nou, no una metamorfosi d'un altre, o un simple canvi de nom per fer-lo més atractiu a l'electorat.

ELS ESCINDITS d'Unió, Demòcrates de Catalunya, no veuen amb bons ulls el nom del nou partit. No els agrada la possible confusió amb els noms i reivindiquen la marca. Com si no hi haguessin al món països amb partits que tenen noms gairebé idèntics, excepte algun detall. A Espanya i a Catalunya ja ocorre això. Per això, la queixa del Demòcrates no té gaire sentit, excepte la por a la confusió que els pugui perjudicar.

I JA QUE es parla de noms i de marques, l'etiqueta demòcrates hauria de ser admesa com nom d'un partit? Que potser la resta de partits no són demòcrates? Que només es poden qualificar de demòcrates els d'un partit determinat? No cal respondre.

SERIA MÉS DIVERTIT si els partits tinguessin noms a l'estil dels rebels de ‘La Vida de Brian’. Ens embolicaríem, però riuríem molt.

PACTES A MADRID, malgrat Madrid. Curiós. El PP presideix el Congrés dels Diputats i ha necessitat l'ajuda d'algú més que no només Ciutadans. Diuen que algun convergent -perdó, del PDC- hauria pogut donar-hi el vot, juntament amb algú del PNB. Per desgràcia els vots són secrets -per què?-, i només podem fer suposicions sobre qui va votar què. Ciutadans i PP, els primers els quals van de regeneradors, ja no veuen malament el suport dels independentistes catalans. Els socialistes podrien actuar en conseqüència en la investidura de Rajoy? O potser ja està tot tancat i s'abstindran? I a Catalunya? Podem refiar-nos d'aquests que pacten amb aquells que boicotegen les lleis catalanes, que fan reuions per muntar escàndols dels independentistes? Ha canviat alguna cosa? El procés continua? És tot plegat una gran presa de pèl?

TURQUIA no és Veneçuela. Aquest mes de juliol es produïa un cop d'estat a Turquia, un cop que va fracassar i que està sotà sospita de ser orquestrat per tenir una excusa per depurar els opositors al govern d'Erdogan. I Europa, què diu? I els defensors de la democràcia, Ciutadans, què diuen? Doncs poca cosa. L'únic règim execrable que existeix al món per a Albert Rivera i els seus és Veneçuela, i com que passades les eleccions sembla que tots els mals dels veneçolans han desaparegut, doncs ja no cal preocupar-se per res.

LA DONA de Donald Trump fa un discurs a favor de la candidatura del seu home i es copia bona part d'un discurs de Michelle Obama. Què passa? Res, què ha de passar? Si el seu home ha arribat on ha arribat malgrat la xenofòbia i la demagògia en general, què ha de passar? Oco que encara el faran president dels Estats Units d’Amèrica... I si passa, potser riurem per les bajanades que digui; però, seguint el camí de Bush, aquest munta una altra guerra en un tres i no res.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació