TORTOSA | 26/07/2018

El PSC reclama reformular la Festa del Renaixement per rellançar-la


Gustau Moreno // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El PSC de Tortosa ha volgut obrir el debat sobre el model de l’actual Festa del Renaixement. Tres dies després de la cloenda, els socialistes han comparegut advertint que mai han volgut valorar el Renaixement per la seua implicació i estima cap a la Festa. Però Enric Roig ha afegit que s’han vist forçats a parlar pels fets que han ocorregut durant l’edició d’enguany. En primer lloc, el desencant de la ciutadania i dels sectors econòmics; i en segon lloc, la politització de la Festa per part dels independentistes i del govern municipal.

Roig, que va ser director de la Festa del Renaixement durant els governs del socialista Joan Sabaté, ha reclamat una festa que “torne a seduir” i que torne a ser un gran instrument de promoció de la ciutat. El portaveu del PSC ha dit que el Renaixement viu “el dia de la marmota” des de fa anys, fins i tot a l’hora de fer balanç del nombre de visitants i d’informar de l’origen rus dels grups de visitants.

En este sentit, Roig ha proposat una sèrie de mesures per revitalitzar el Renaixement, com ara una direcció política i tècnica diferenciada; recuperar la singularitat, el diàleg amb la ciutadania i els sectors del comerç i la restauració, així com el rigor històric; o que la Festa torne a dependre de l’àrea de Promoció Econòmica. També ha suggerit una ordenança municipal específica per a la Festa del Renaixement.

Finalment, el portaveu del PSC ha dit que falten espectacles infantils i de caràcter familiar. Roig ha conclòs que l’Ajuntament ha de renovar el compromís de la Festa del Renaixement amb la ciutadania, després d’uns anys en què esta festa de recreació històrica no acaba de funcionar com voldrien.

Per tot plegat, el PSC s’ha posat al costat del govern municipal perquè considera que cal rellançar la Festa del Renaixement, de cara a la seua 25a edició, que serà el proper 2020.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació