PANTALLES | 12/04/2019

Canal 21 Ebre denuncia la Xarxa a l’Autoritat Catalana de la Competència


Redacció // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Canal 21 Ebre ha denunciat la Xarxa de Televisions Locals (XAL) per conductes prohibides en l’àmbit de la competència davant de l’Autoritat Catalana de la Competència. Des de la seva entrada a la XAL, després de cinc anys de continus entrebancs, Canal 21 Ebre ha rebut un tracte discriminatori amb un mapa de cobertura que lluny de buscar l’equitat, l’equilibri, la imparcialitat i una solució justa per ambdues parts, afavoreix clarament l’altre operador del territori, Canal Terres de l’Ebre.

Canal 21 Ebre va completar els tràmits per adherir-se a la Xarxa al setembre de 2014, després de sol·licitar en reiterades ocasions aquesta possibilitat. A més, tot i que només és necessari comptar amb l’aval d’un ajuntament del territori, aquesta televisió local i comarcal va presentar l’aval de fins a 48 dels 52 ajuntaments de les Terres de l’Ebre amb la voluntat de mostrar el suport del conjunt del territori a Canal 21 Ebre que, des dels seus inicis, ha apostat pel periodisme de qualitat i proximitat.

La manca d’una resposta per part de la Xarxa de Televisions va portar Canal 21 Ebre a presentar una queixa a l’oficina del Síndic de Greuges de Catalunya, on manifestava els entrebancs que estava patint per poder adherir-se a la plataforma. El Síndic no només va admetre la queixa a tràmit sinó que va resoldre favorablement a favor de la televisió, i va instar la Xarxa de Televisions Locals a admetre a Canal 21 Ebre.

Finalment, el setembre de 2016 Canal 21 Ebre va aconseguir operar a la Xarxa però amb un “tracte desfavorable” que encara continua. Una resolució de l’aleshores conseller delegat de la Xarxa, Francesc Pena, va afavorir a Canal Terres de l’Ebre amb una major cobertura, amb les quatre capitals de comarca, els municipis amb més densitat de població i que compten amb una major agenda informativa. A més, es dóna el cas que tots aquests municipis són els més pròxims a la seu de Canal Terres de l’Ebre, cosa que afavoreix la seva producció. Per tant, una decisió “totalment parcial” i un clar “tracte discriminatori” a Canal 21 Ebre.

Després d’haver esgotat totes les vies de diàleg, Canal 21 Ebre ha denunciat la XAL, entitat pública creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual català, per pràctiques que “limiten o impedeixen la lliure concurrència de la televisió” a l’hora de poder ofertar produccions pròpies a la XAL i televisions associades ja que “es veu privada de poder aportar notícies o programes que corresponguin a una gran part dels municipis del territori”.

Canal 21 Ebre no demana res més que “un tracte igualitari”, al marge dels colors polítics dels governs que afavoreixen determinades empreses i grups de comunicació en benefici dels seus propis interessos.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació