BAIX EBRE | 02/08/2017

Fiscalia porta a judici l'alcalde del Perelló per participar en la construcció il·legal d'una casa de camp


Cinta Bonet / ACN // EL PERELLÓ
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El jutjat d'instrucció número 1 de Tortosa ha ordenat l'obertura de judici oral contra l'alcalde del Perelló, el republicà Ferran Cid, per participar com a contractista en la construcció d'una casa de camp il·legal al mateix terme municipal. La interlocutòria dona resposta a la petició formulada pel fiscal de Medi Ambient de Tarragona, que acusa Cid i també el promotor de l'obra, l'empresari danès Sten Holmboe Hother Sorensen, d'un presumpte delicte contra l'ordenació del territori. Originalment, segons argumenta Fiscalia, el consistori va donar llicència al promotor l'any 2009 únicament per reparar la teulada i la cisterna de la caseta existent. Finalment, però, en el mateix terreny es va acabar construint de nou un habitatge molt més gran, una obra que va executar el 2010 l'empresa del que llavors ja era alcalde.

Després de prestar declaració davant del jutjat número 1 de Tortosa, les diligències prèvies iniciades arran d’un atestat dels Agents Rurals van ser arxivades l'any 2011. No va ser fins l'any passat, quan arran d'un recurs presentat per la Fiscalia, l'Audiència de Tarragona va decidir reobrir el cas. Un recurs que Cid assegura que s’ha presentat fora de termini.

La Fiscalia considera que les obres són “il·legalitzables” i “afecten negativament el valor paisatgístic del terreny”. En canvi, defensa que les obres no es poden considerar com a delicte urbanístic perquè no s'enquadren dins del criteri penal de les “no autoritzables”, malgrat que no s'ajustessin a la llicència. Addicionalment, sosté Cid que el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en vigor des de 2015, i que es tramitava des de 2003, elimina la “clau 21” que protegia la zona on es troba la construcció.

Fiscalia demana quinze mesos de presó, multa de 5.400 euros i inhabilitació de tres anys per a professió o activitats relacionades amb la construcció per a Cid i per al promotor Sorensen. També es demana una multa de 1.440 per un suposat delicte de falsificació per a l’enginyer tècnic agrícola Ferran Marsal. A més, el fiscal requereix a Cid i Sorensen que reposin les obres i el terreny al seu estat original, amb un termini de dos mesos un cop la sentència es consideri ferma. L'enderroc d'aquestes actuacions il·legals està valorat en 5.412,34 euros.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació