CULTURA | 14/07/2017

Tortosa recupera el desconegut retaule barroc de les santes Càndia i Còrdula


Cinta Bonet / ACN // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El retaule barroc de les santes Càndia i Còrdula, copatrones de Tortosa, torna a lluir en un lloc destacat de la Catedral després d'haver estat durant dècades fragmentat en 33 peces i emmagatzemat en unes dependències annexes del temple. El conjunt escultòric, de 5 metres d'amplada per 7 d'alçada, ha estat restaurat pels professionals dels Tallers de conservació i restauració de béns culturals de l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa. En les darreres setmanes ha estat muntat a la capella de l'Esperit Sant de l'absis de la Catedral, una operació també finançada per la Diputació. El retaule s'hi quedarà indefinidament, i permetrà gaudir de l'únic exponent de l'art barroc classicista de les Terres de l'Ebre i d'un element emblemàtic del patrimoni artístic tortosí, desconegut per a la majoria.

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha destacat el talent dels professionals de l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa en el procés de restauració, en la qual s'han invertit 30.000 hores. Poblet ha destacat que aquesta ha estat la peça més important que l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa ha restaurat des de que té el taller de restauració i conservació de béns culturals.

El cost global de tot el procés que ha permès recuperar l'emblemàtic retaule tortosí arriba als 450.000 euros. Per la seva banda, el bisbe de Tortosa, Enric Benavent, ha lloat el treball fet per recuperar el retaule. També ha destacat les actuacions que s’han realitzat a la Catedral en els darrers anys.

Per últim, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha agraït també la feina de l'Escola d'Art i de la Diputació per fer possible la restauració i muntatge d'un retaule que podrà ser visitat pels ciutadans a partir d'aquest dijous. Bel ha recordat que en els darrers quatre anys s'han impulsat obres importants a la catedral que permeten posar més en valor un dels actius també turístics de la ciutat.

Les santes Càndia i Còrdula han estat objecte de gran devoció a la ciutat de Tortosa al llarg dels segles, especialment la primera, que va tenir capella i confraria pròpia al segle XVI. Totes dues santes també estan representades al cadirat de fusta de la Catedral i en una façana del temple.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació