BAIX EBRE | 13/07/2017

El vot de qualitat de Soler permet aprovar la nova zona blava de Deltebre


Gustau Moreno // DELTEBRE
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El ple de l’Ajuntament de Deltebre va aprovar aquest dimecres a la nit, amb el vot de desempat de l’alcalde, la proposta de reformulació de la zona blava que havia presentat el govern municipal. El dia abans, els vots de tots els grups de l’oposició havien rebutjat la proposta del PDeCAT, que governa en minoria, després de qüestionar el model de la nova zona blava i les deficiències de l’estudi de viabilitat tècnica. La CUP, el PP, ERC i el PSC també van rebutjar la urgència de la votació, només tres hores després que el govern entregués a l’oposició el nou informe de la proposta. La nova zona blava es va aprovar amb el vot de qualitat de l’alcalde, per l’empat que es va produir per l’absència del regidor republicà Carles Aliau. Aquest va ser el moment de la votació.

En línies generals, la proposta suposa la gratuïtat dels 30 primers minuts, la creació de la zona taronja d’aparcament veïnal a cost cero, la creació de més zones d’aparcament per a minusvàlids i la possibilitat que els propietaris puguen estacionar davant dels guals. Al mateix temps, aquesta revisió de la zona blava implica reduir el seu horari operatiu, a partir del consens amb els comerços, i la seua gestió serà municipal.

A banda, el ple també va aprovar, les noves ordenances de Policia i Bon Govern, amb els vots favorables del PDeCAT, CE-Socialistes i PP, el vot en contra de la CUP i l’abstenció d’Esquerra. A partir d’ara, l’Ajuntament farà una campanya de les noves ordenances a les xarxes socials i via WhatsApp. Més tard, a finals de mes, s’editarà un catàleg que es repartirà cada per casa amb informació sobre aquestes ordenances.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, s’ha mostrat “satisfet” per l’aprovació de les ordenances i ha explicat que “després de gairebé 10 anys sense revisar-se, era necessària una modificació de les ordenances que permetés la seva adaptació a les necessitats actuals i al context del municipi”.

Els grups de Compromís d’Esquerres, Esquerra i Partit Popular han destacat “l’oportunitat de poder debatre, per primera vegada a l’Ajuntament, unes ordenances d’aquest tipus”. En el cas de la CUP, la portaveu, Dayana Santiago, ha afirmat que “són ordenances sancionadores que prohibeixen sense donar alternatives”.

En tot cas, a partir d’aquest dimecres es donarà el tret de sortida a la campanya informativa mitjançant unes il·lustracions que resumiran el més important i destacat de les 14 ordenances i de les més de 650 pàgines que les conformen.

Finalització obres de Riumar

Una vegada amb les obres de la segona fase finalitzades, el plenari ha aprovat amb els vots favorables del PDeCAT, CE-Socialistes i PP, l’abstenció d’ERC i la CUP, el plec de condicions de finalització de les obres de la zona V del nucli de Riumar. En total, el projecte tindrà un cost de 3.671.523€ i un termini d’execució de 10 mesos que es periodificarà en diferents fases i que finalitzarà l’any 2019. Foto AJUNTAMENT DE DELTEBRE.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació