PORTADA | 30/06/2017

El Govern treu a informació pública els tres nous parcs eòlics de la Terra Alta


Cinta Bonet // BATEA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Aquest divendres s'ha iniciat el procés d'informació pública dels tres nous parcs eòlics de la Terra Alta, adjudicats a Gas Natural i Alstom. Es tracta de les centrals de Punta Redona, Trens Termes i Los Barrancs, de Vilalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca i Batea, de 30 megawatts i 10 aerogeneradors cadascun. Comença ara un període de 30 dies per presentar al·legacions. El secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, ha remarcat que la ZDP de la Terra Alta es va “definir amb la participació del territori” i que el Govern només pot fer que complir amb la tramitació.

El procediment d'informació pública inclou l'autorització administrativa, l'aprovació del projecte executiu, la declaració d'utilitat pública, l'aprovació del pla urbanístic autònom i l'avaluació de l'estudi d'impacte ambiental. La Generalitat vetllarà perquè projecte final incorpori o adapti aquelles al·legacions “que siguin coherents i tècnicament viables”. “Ens esforçarem perquè tot es faci bé i que els beneficis reverteixin en el territori”, va insistit el secretari d'Empresa, Joan Aregio. De fet, se segueix negociant les inversions compensatòries o complementàries que s'han de derivar del projecte de Gas Natural i Alstom i que depenen de la potència instal·lada de les centrals.

En les darreres setmanes i mesos, han estat diverses les veus que s'han mostrat crítiques a la implantació de nous parcs eòlics a la comarca. Des del president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, a l'Ajuntament de Batea amb una moció aprovada en plenari o el Consell Regulador de la DO Terra Alta. Han alertat que l'economia terraltina ha virat en favor del turisme i l'agricultura i la viticultura, i han qüestionat l'encaix de més centrals amb uns valors patrimonials, sobretot el del paisatge, que fonamenten les estratègies de futur que s'estan treballant.

Els tres parcs eòlics tindran capacitat per generar anualment l'energia equivalent al consum de 65.000 famílies. La inversió prevista és de 86,1 milions d'euros.

Aregio ha insistit que Catalunya ha iniciat un model energètic que ha de culminar el 2050 amb l'ús d'energies renovables del 100%, tal i com estableix el document de bases per al Pacte Nacional per a la Transició Energètica. L'any passat, les energies verdes només suposen el 8% del consum energètic a Catalunya on hi ha instal·lats 1.268,73 MW eòlics.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació