BAIX EBRE | 30/06/2017

Interior expedienta la ramaderia d’Alfara que continua celebrant temptejos amb turistes


Sílvia Alarcón / ACN // ALFARA DE CARLES
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Departament d’Interior ha obert un expedient a la ramaderia Mur d’Alfara de Carles per continuar celebrant temptejos amb bous per a turistes, tot i la sentència judicial que prohibeix aquetes activitats. Arran d’una denúncia presentada davant del mateix servei a Tarragona, els Mossos es van personar fa dues setmanes a les instal·lacions de Mur per comprovar si, efectivament, se celebraven les demostracions de toreig com a activitat turística i econòmica. Al mateix lloc van poder certificar aquest extrem, que hauria estat reconegut als agents, fins i tot, pels mateixos responsables de la ramaderia, segons apunten fonts coneixedores del cas.

Cal recordar que el maig de l’any passat el jutjat contenciós administratiu número 17 de Barcelona va declarar ferma la sentència que il·legalitzava aquestes pràctiques.

Tot i que, d'entrada, el Departament d'Agricultura considerava legals els temptejos, tant la Generalitat com la mateixa ramaderia Mur van decidir no recórrer la sentència de gener de 2016 que deixava fora de la normativa la celebració d'aquests espectacles taurins per a turistes. Durant el procediment, tant l'administració com els ramaders van defensar que es tractava d'una activitat pròpia i habitual de les ramaderies per provar la condició de braus dels animals que havien de ser destinats a actes taurins. Aprofitant això, van adduir, obrien les seves instal·lacions als visitants cobrant-los per assistir a espectacles de toreig sense mort dels animals i servir-los àpats per "compensar" les pèrdues que els hauria produït la prohibició dels espectacles taurins a Catalunya. En canvi, l'Associació Libera! i la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA) del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, que van portar el cas als tribunals, argumentaven que aquesta pràctica vulnerava també la protecció dels animals, en vigor des de 2012, dins de la qual, precisament, s'abolien també aquestes activitats a Catalunya. I així ho va entendre també el jutge que, durant la instrucció del cas, ja havia ordenat la suspensió cautelar d'aquests temptejos des de setembre de 2013. Tot plegat, però, no hauria estat suficient per impedir que la ramaderia Mur continuï el seu particular negoci turístic-taurí.

Davant d’aquest nou expedient, la propietària de la ramaderia Mur, Àngela Mur, ha defensat que treballa ‘legalment’. Mur ha assegurat a Canal 21 Ebre que l’empresa disposa de les corresponents ‘llicències, assegurances i registres’ i ha afirmat que treballa ‘legalment’

Segons Mur, "No té res a veure amb el de fa quatre anys", s'ha limitat a dir sobre l'activitat actual i els temptejos que van ser suspesos judicialment des de 2013 i amb sentència ferma des de 2016.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació