PORTADA | 27/06/2017

Pallarès justifica que Trens Dignes i els sindicats queden fora de la nova Taula de Mobilitat


El delegat recorda que els moviments socials no estan presents ni en les taules de mobilitat ni a les ATM

Gustau Moreno // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La nova Taula de Mobilitat de les Terres de l'Ebre, que ha de crear-se aquest divendres, no tindrà cap represetant de la plataforma Trens Dignes o dels sindicats, que havien reclamat la creació d'una Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) i poder participar-hi. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, el delegat de la Generalitat, Xavier Pallarès, ha justificat que Trens Dignes haja quedat fora de la Taula de Mobilitat, ja que el conveni d'aquest nou organisme, que quedarà adscrit a l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece) per "dotar-lo de més contigut", només preveu la participació dels ajuntaments de Tortosa i Amposta, a més dels quatre consells comarcals del territori.

En aquest sentit, Pallarès ha afirmat que els moviments socials no estan presents ni en les taules de mobilitat ni a les autoritats territorials de mobilitat (ATM), però que els seus interessos estaran ben representats a través dels alcaldes i presidents dels consells comarcals, que són els representants de la ciutadania elegits democràticament. De la mateixa manera, el delegat també ha dit que les portes del nou edifici de les delegacions del carrer Montcada, així com les del mateix Palau Abària, estaran obertes per atendre les reclamacions de Trens Dignes, dels sindicats o dels moviments veïnals.

De fet, també el director de l’Idece, Joan Martín Masdéu, va afirmar fa uns dies que els agents socials tindran veu en la Taula de Mobilitat a través del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre. Masdéu va aclarir que la normativa recull que només hi poden format part les administracions públiques, però va oferir el fòrum dels Consell Econòmic i Social perquè les entitats socials facin arribar les seues demandes.

D’altra banda, Pallarès ha dit que la Generalitat continua treballant per aconseguir que els usuaris de l’Euromed puguen comprar el bitllet per viatjar de forma legal entre l’Aldea i les estacions del País Valencià. En aquest sentit, el delegat no ha volgut especular sobre quina pot ser la resposta de Renfe.

En aquest sentit, després de la darrera protesta de Trens Dignes, Renfe va remarcar que la filosofia del servei Euromed és enllaçar capitals de província en el menor temps possible de viatge i que no es preveu fer excepcions o canvis perquè s'aturin a l'Aldea. Des de Renfe han remarcat que l'aturada d'aquests trens a l'Aldea “és una solució de caràcter temporal que deixarà de tenir vigència quan entri en funcionament la doble via entre Vandellòs i Tarragona”. Així, Renfe va afegir-hi que és una mesura de millora del servei de la línia R16, per al qual la Generalitat els paga.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació