TERRA ALTA I MATARRANYA | 12/06/2017

Forta polèmica i denúncies d’irregularitats als regants de la Terra Alta


Gustau Moreno // BATEA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Els presidents de les comunitats de regants de Batea i Corbera d’Ebre han denunciat aquest dilluns les presumptes irregularitats en la gestió de la comunitat del reg oriental de la Terra Alta. Xavier Galcerà i Jaume Descarrega asseguren que també tenen el suport del president dels regants de Vilalba dels Arcs, i qüestionen la falta de transparència i la mala gestió dels actuals dirigents del reg de la Terra Alta, en el càrrec de manera provisional des que al desembre va morir el president Joan Baptista Esteve. Segons han explicat, les eleccions havien de celebrar-se al febrer, però finalment tindran lloc aquest 18 de juny.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Galcerà i Descarrega han acusat la junta del reg de la Terra Alta de vulnerar la llei d’aigües i el mateix reglament de la comunitat. A més, han lamentat que encara no s’han tancat els comptes del 2016 i que no hi ha pressupost del 2017, tot i que s’està realitzant una obra de 5 milions d’euros a través de la llei Òmnibus de la Generalitat.

També ha explicat que l’origen del conflicte es remunta a l’estiu de l’any passat, quan 3.000 hectàrees del terme de Batea van quedar-se sense aigua de reg per deficiències en el manteniment. Tot seguit, la junta provisional va voler signar un nou contracte de amb una empresa que encara no existia, per valor de més de 2 milions d’euros. Segons han dit, entre les persones que havien de formar la nova empresa hi havia el tècnic de la mateixa comunitat. Però les comunitats de Batea, Corbera i Vilalba, que representen el 70% dels regants, van utilitzar el seu vot ponderat per frenar l’operació. Reclamaven la celebració d’un concurs públic i la presentació de més ofertes.

Els regants crítics amb la gestió del reg oriental de la Terra Alta han denunciat que ja s’han pagat factures per mig milió d’euros pel manteniment de la xarxa. A més, asseguren que els regants estan pagant més car el preu de l’aigua, sense tenir l’acord real de l’assemblea general. Descarrega i Galcerà acusen la junta de mentir per justificar l’increment del preu de l’aigua.

Els presidents dels regants de Batea i Corbera d’Ebre han conclòs que faran tot allò que consideren necessari per defensar les interessos dels seus comuners.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació