CULTURA | 02/06/2017

Una intervenció artística sobre sis escriptors ebrencs, al campus de la URV


G.M. // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L’Espai de Creació Col·lectiva URVIART del campus Terres de l’Ebre de la URV ha estrenat l’Acció 8: 'A.punts. L’Ebre, un riu literari'. Es tracta d’una intervenció de l’arquitecta Cristina Bestratén, coordinada per la responsable de l’Antena Cultural Tortosa de la URV, Núria Gil, que està vinculada a la presentació del llibre 'L’Ebre, un riu literari', editat per Publicacions URV.

La intervenció és una gran el·lipse de paper penjada amb fil des del sostre del vestíbul del campus i oberta per tal que s’hi pugui entrar dins. A l’interior d’aquesta el·lipse hi ha lletres, “signes geomètrics que adopten significats segons com es col·loquen, però en aquest cas només hi ha les lletres U, R i V, d’URV i la X”, explica Bestratén. És una intervenció col·lectiva que busca com sempre la participació de la comunitat universitària i d’aquelles persones que mentre duri la intervenció passin pel campus. Se’ls convida a entrar dins l’estructura de paper per enganxar gomets de diferents mides en funció de la lletra. Si es segueixen les instruccions, els gomets crearan la cara de sis escriptors ebrencs: Jesús Moncada, Artur Bladé i Desumvila, Gerard Vergés, Sebastià Juan Arbó, Joan Cid i Mulet, i Joan Perucho. Al costat de cadascun hi ha escrita una cita seua, però no el seu nom. “La idea és generar curiositat, que la gent vulgui saber quin escriptor apareixerà quan haguem enganxat tots els gomets”, assenyala Bestratén. A fora de l’el·lipse sí que hi haurà els noms dels sis autors ebrencs. Cadascun dels noms amb un petit orifici al seu damunt que permetrà, mirant-hi a través, veure cada retrat. S’han preparat 12.000 gomets de color negre.

Amb aquesta intervenció es pretén complementar la presentació del llibre 'L’Ebre, un riu literari', que va tenir lloc dijous. Es tracta d’una selecció antològica de textos que fan referència al riu Ebre de dinou autors ebrencs. Els sis escriptors escollits per a la intervenció d’URVIART, formen part d’aquesta antologia i són els que ens han deixat. El projecte d’aquest llibre arranca de fa uns quants anys, quan des de l’Antena Cultural Tortosa de la URV es va organitzar una jornada titulada “Els escriptors llegeixen el riu”. En aquesta jornada bona part dels escriptors que formen part del llibre L’Ebre un riu literari van llegir els seus poemes, versos o proses. “Ja en aquell moment vam veure que era necessari incloure-hi d'altres autors, selecció antològica que ha realitzat Josep Sebastià Cid, i també que la publicació estigués centrada en obra d'escriptors i escriptores que parlen del riu Ebre”, explica la responsable de l’Antena Cultural Tortosa de la URV, Núria Gil.

Pel que fa a la instal·lació d’URVIART, s’hi estarà al vestíbul del campus fins al 30 de juny.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació