PANTALLES | 01/06/2017

Canal 21 Ebre diu prou discriminació


Redacció // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Canal 21 Ebre ha decidit presentar un recurs d’alçada davant la Diputació de Barcelona davant la resolució del conseller delegat de la Xarxa de Televisions Locals (XAL), Francesc Pena, que comunica l’aixecament de la suspensió temporal a la qual estaven sotmesos Canal Terres de l’Ebre i Canal 21 Ebre. Fins ara Canal 21 Ebre havia preferit no “marejar” la ciutadania amb problemes de tipus empresarial, tot i els “entrebancs” als quals ha hagut de fer front des de la seva posada en marxa l’any 2010. La prioritat era oferir “un producte televisiu de qualitat, lliure de censures i al nivell del que els ciutadans de les Terres de l’Ebre es mereixen”.

La gota que ha fet vessar el got ha estat la situació derivada de l’intent de participació de Canal 21 Ebre a la Xarxa, una entitat pública creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual català. Una plataforoma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat. Des de fa més de cinc anys, Canal 21 Ebre havia intentat adherir-se a la Xarxa, sense èxit fins al passat mes de febrer. En canvi, Canal TE durant aquest període s’ha beneficiat amb escreix dels avantatges de formar part de la Xarxa en exclusivitat. Canal 21 Ebre manifesta que sempre ha buscat la via de diàleg per arribar a un acord amb els agents implicats com són la Xarxa, el Govern i l’altra televisió present al territori, Canal TE. Fins i tot a través del Síndic de Greuges, que va demanar que es posés fi a aquesta desigualtat.

Canal 21 Ebre ha recordat també que va rebre l’aval de 50 dels 52 ajuntaments de les Terres de l’Ebre per formar part de la Xarxa. Uns avals que en aquell moment no van ser tinguts en compte per aconseguir l’adhesió, com sí que han servit els presentats darrerament per Canal TE. Durant els mesos de febrer, març i abril, quan Canal 21 Ebre va aconseguir operar a la Xarxa, va rebre un “tracte desfavorable” respecte Canal TE, amb una menor presència a nivell informatiu i la impossibilitat d’emetre o participar en els programes de la Xarxa. Arran de les pressions de Canal TE, la situació es va fer "insostenible" i la XAL va resoldre la suspensió temporal per ambdues televisions. Va ser llavors quan, a petició de Canal 21 Ebre, les dues empreses van iniciar un procés de mediació a través del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, que va acabar sense acord.

Canal 21 Ebre creia que aquesta era la fórmula correcta per arribar a un acord coherent amb l’altra televisió, tenint en compte que la Xarxa, i en concret del seu conseller delegat, Francesc Pena, va indicar que la única solució al conflicte era l’entesa entre les dos empreses, sense la implicació de tercers. Però tot i la voluntat de Canal 21 Ebre d’arribar a aquest acord a través de la mediació, Canal TE no va acceptar cap de les propostes formulades per l’empresa del grup Doble Columna, que pretenien aconseguir un servei equitatiu de les dues televisions a la Xarxa.

Ara “ens trobem amb una nova resolució del conseller delegat de la Xarxa en què comunica l’aixecament de la suspensió temporal a les dues televisions, però amb un mapa de cobertura que lluny de buscar l’equitat, l’equilibri, la imparcialitat i una solució justa per ambdues parts, afavoreix clarament a Canal TE, el qual es queda amb les quatre capitals de comarca, els municipis amb més densitat de població i que compten amb una major agenda informativa”, asseguren des de Canal 21 Ebre. “A més, es dóna el cas que tots aquests municipis són els més pròxims a la seu de Canal Terres de l’Ebre, cosa que afavoreix la seva producció. Per tant, estem davant d’una decisió totalment parcial que ens porta a una situació encara més discriminatòria que afavoreix indiscutiblement a Canal TE”, conclouen. Després d’haver esgotat totes les vies de diàleg, Canal 21 Ebre assegura que es veurà obligada a prendre mesures “contundents” i, si cal, arribar a la via judicial, per corregir el tracte discriminatori a la que es veu sotmesa per part de la Xarxa.

Des de Canal 21 Ebre també reclamen que es corregeixi el greuge comparatiu provocat pels ajuts directes del Govern, per l’atorgament d’una subvenció directa a l’anterior Ebre TV amb un import de 124.700 euros i una segona de 10.000 euros per l'antic Canal TE durant el procés de fusió l’any 2013 d’aquestes dues empreses privades. Una fusió a la qual Canal 21 Ebre no s’hi va sumar amb la voluntat d’oferir un producte “alternatiu, plural, de qualitat i de proximitat a la gent de les Terres de l’Ebre”. Segons Canal 21 Ebre, no demanen res més que “un tracte igualitari”, al marge dels colors polítics dels governs que afavoreixen determinades empreses i grups de comunicació en benefici dels seus propis interessos. “Creiem que és el moment de que la ciutadania conegui quines són les cartes que hi ha sobre la taula i quin és el joc que es juga al país i al territori”, han reblat.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació