RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 18/05/2017

FlixNet destapa irregularitats tècniques durant la neteja del pantà


La plataforma es va presentar a principis d’abril i ja ha aconseguit més de 700 adhesions per reclamar que la descontaminació del pantà s’acabi amb totes les garanties mediambientals i de salut

Gustau Moreno // FLIX
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La plataforma FlixNet ha denunciat aquest dijous les irregularitats i males pràctiques comeses durant la primera fase de la descontaminació de l’embassament. Per primera vegada, FlixNet ha posat una mica de llum sobre què va passar durant les obres de neteja del pantà, que estan aturades i inacabades, amb més de 80.000 tones de residus per extraure. Per exemple, el portaveu Òscar Gonzàlez ha assegurat que l’empresa FCC, durant els mesos d’estiu, obria el magatzem dels residus per airejar-lo, sense cap tipus de filtre que evités el contacte amb l’atmosfera. FlixNet atribueix aquesta pràctica als episodis de males olors que hi havia durant les nits.

La també portaveu Olga Poblet també ha detallat que la primera part de l’extracció es va fer amb una draga que no funcionava correctament, i que després es va optar per una pala bivalva que feia que els fangs tòxics entressin en contacte amb l’atmosfera. A més, la planta depuradora va quedar ràpidament obsoleta per un error de càlculs. De fet, Poblet també ha revelat que a la planta de tractament, que FCC va desmuntar en donar els treballs per acabats, hi havia màquines que no funcionaven bé, i que es van canviar per unes altres que també no van donar bons resultats.

La plataforma FlixNet es va presentar a principis d’abril i ja ha aconseguit més de 700 adhesions per reclamar que la descontaminació del pantà s’acabi amb totes les garanties mediambientals i de salut. Sobretot, tenint en compte que els residus que encara queden són “els més tòxics per a les persones”.

FlixNet té previst sol·licitar una entrevista amb el Síndic de Greuges. El seu objectiu és que la descontaminació continue sense més irregularitats tècniques i econòmiques. A més, reclamen la instal·lació de diverses estacions de control atmosfèric durant la segona fase de la descontaminació, que Acuamed té previst adjudicar a una altra empresa. També que la nova neteja es faci utilitzant un sistema d’estancat dels residus.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació