BAIX MAESTRAT I ELS PORTS | 20/04/2017

Denuncien l'Hotel Roca de Vinaròs per anul·lar la reserva d'un grup "per ser minusvàlids"


La Fundació Catalana amb Síndrome de Down afirma que l'hotel va negar-se a allotjar un grup de 10 persones

Albert Pascual // VINARÒS
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L'Hotel Roca de Vinaròs ha estat denunciat per la Fundació Catalana amb Síndrome de Down per negar-se a allotjar un grup de 10 persones. En un comunicat, la Fundació ha acusat l'hotel de discriminar-los a causa de la seva discapacitat cancel·lant la reserva hores abans de l'arribada, el passat 13 d'abril. Quan el grup va intentar fer el registre d'entrada i l'Hotel va dir-los que no hi havia cap reserva al seu nom.

La Fundació afirma que tenien una reserva feta des del 28 de febrer a través de l'agència de viatges Travelfast de Madrid. En posar-se en contacte amb l'agència, i aquesta amb el touroperador amb qui s'havia pactat el viatge, BedsOnline, aquest va informar que la nit anterior, la direcció de l'hotel va enviar un correu cancel·lant la reserva per tractar-se de clients "minusvàlids". Aquest correu no ha estat inclòs en la denúncia davant els Mossos d'Esquadra perquè BedsOnline no l'ha facilitat per qüestions de confidencialitat.

Canal 21 Ebre s'ha posat en contacte amb l'agència Travelfast i ha parlat amb el seu gerent, Ismael Maganto, qui ha assegurat que aquest és el primer cop en quinze anys que ocorre un cas com aquest. L'agència va aconseguir oferir una alternativa a l'entitat al Gran Hotel Las Fuentes d'Alcossebre. Pel que fa a l'Hotel Roca de Vinaròs, silenci per part del director de l'hotel que no va aparèixer durant tot el dimecres. El personal de l'hotel amb qui ha parlat Canal 21 Ebre tampoc ha volgut facilitar el nom del director ni entrar en detalls més enllà de dir que tot va ser un malentès i que la recepció no podia saber si es tractava de persones amb Síndrome de Down.

Per la seva part, la Fundació assegura en el comunicat que el tracte de l'hotel no "va ser l'adequat", no els van voler donar cap explicació ni facilitar-los el full de reclamacions, i que aquest és un cas clar de discriminació que vulnera la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació