PORTADA | 30/03/2017

Tomàs (PDE) crida els polítics de l’Ebre a aturar el “transvasament per etapes”


Els antitransvasament es reuneixen aquest dijous amb tots els grups de l'Ajuntament de Tortosa per explorar quins suports polítics tenen

Gustau Moreno // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) es reuneix aquest dijous amb els grups municipals de Tortosa per preparar l’estratègia contra la nova amenaça de transvasament. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Manolo Tomàs, ha advertit que el pacte de Rialb és l’inici del transvasament a Barcelona “per etapes”. Així, Tomàs ha acusat el govern català d’enfrontar el territori amb els cinc municipis de la Conca de Barberà i l’Anoia que no formen part de la conca de l’Ebre, però que rebran l’aigua del pantà de Rialb a través del Segarra-Garrigues. De fet, s’ha declarat “indignat” amb la Generalitat.

Tomàs també ha recordat que el Segarra-Garrigues acaba en un embassament amb una capacitat de 72 hectòmetres cúbics, i que el pla hidrològic de les conques internes de Catalunya xifra en 60 hectòmetres cúbics l’aigua que necessitarà Barcelona. Per tant, ha expressat el malestar de la PDE perquè membres del govern defensen la interconnexió de xarxes com un “projecte de país”.

Tomàs ha apuntat que hi ha alternatives per solucionar els problemes d’abastament d’aquests municipis, com ara el sanejament dels aqüífers contaminats. De fet, el portaveu ha acceptat la invitació dels alcaldes per visitar la zona, però “no per veure canonades”. Però sobretot, Tomàs ha demanat lideratge a la classe política de les Terres de l’Ebre per defensar el territori d’aquesta nova amenaça de transvasament.

Finalment, Tomàs ha tornat a reclamar una auditoria econòmica del canal Segarra-Garrigues, amb una desviació que podria ser de fins a 800 milions d’euros. El portaveu de la PDE també ha alertat que després de l’acord de Rialb ja hi ha altres territoris de l’Estat que tornen a reclamar aigua de l’Ebre.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació