CATALUNYA | 28/03/2017

Rajoy anuncia una inversió de 4.200 milions en infraestructures a Catalunya fins al 2020


ACN // BARCELONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat que els seu govern té previst invertir un total de 4.200 milions en infraestructures a Catalunya des d’aquest any fins al 2020. Així ho ha anunciat des de Barcelona en marc d’unes jornades en infraestructures sota el títol ‘connectats al futur’. El gruix més important de les inversions aniria a Rodalies, on s’invertiria 1.900 milions aquest mandat i s’arribaria als 4.000 milions el 2025. Rajoy ha expressat el seu compromís personal perquè el pla de Rodalies sigui “realista, viable i verificable”. El president ha fixat el corredor mediterrani com una de les prioritats amb la previsió que els quatre trams catalans estiguin enllestits la primavera del 2020. Rajoy ha demanat ajuda als empresaris catalans per “guanyar la batalla de la moderació, la responsabilitat i la sensatesa” i alhora els ha ofert diàleg.

Rajoy ha declarat que és el moment de donar un “nou impuls” a les infraestructures i ha desgranat les inversions previstes per a Catalunya en els pròxims anys davant un auditori ple d’empresaris i representants d’institucions econòmiques. El president espanyol ha destacat que Rodalies s’emporta la part més important de les noves inversions, en total uns 4.000 milions fins al 2025, gairebé 1.900 MEUR per a aquesta legislatura i 2.000 milions més del 2021 al 2025. “El meu compromís personal és que sigui un pla realista, viable i verificable”, ha manifestat Rajoy, que ha reconegut la necessitat de fer un “esforç especial” en aquest àmbit.

Pel que fa al corredor mediterrani, l’altre prioritat segons Rajoy per a aquest legislatura, es destinaran 667 milions per al tram Vandellòs-Tarragona que iniciarà la circulació en proves el primer trimestre del 2018. Un tram que reduirà el trajecte entre Barcelona i València en més de mitja hora, segons ha recordat el cap de l’executiu espanyol.

Segons Rajoy, les obres estan adjudicades en gairebé tots els trams i pròximament es farà entre el tram de Castellbisbal i Vilaseca. En aquest context, ha avançat que la previsió del govern espanyol és que els tres trams catalans del corredor mediterrani estiguin acabats a la primavera del 2020.

El pla també preveu una inversió de 200 milions per als aeroports catalans i 40 milions addicionals en navegació aèria. I ha recordat que ja hi ha 285 MEUR en marxa per al tren llançadora des de l’estació de Sants fins a l’aeroport del Prat. Pel que fa als ports, es preveu destinar 587 MEUR aquesta legislatura,

En matèria viaria, Rajoy ha avançat que la inversió en carreteres catalanes serà de 850 milions aquesta legislatura i ha posat especial atenció a la B-40,la N-340, la N-2 i la N-240 entre Lleida i les Borges Blanques.

Demana ajuda als empresaris a canvi de diàleg

Rajoy ha demanat directament ajuda als empresaris per guanyar la batalla de la moderació, la responsabilitat i la sensatesa. “Els demano la seva ajuda i els ofereixo un diàleg sensat sobre els assumptes que els he transmès”, ha afegit per després proclamar que ha arribat el temps de reparar esquerdes i mirar cap endavant. “Els ofereixo diàleg i acord per a un millor futur compartit”, ha conclòs Rajoy.

El president espanyol ha avisat que el major risc que hi ha és la “inestabilitat política” i ha instat els empresaris a contribuir en la necessitat de reconstruir ponts. “Girem el focus i dediquem els nostres esforços a treballar junts. Busquem punts d’acord que són molts i connectem-nos a un futur europeu de benestar i prosperitat”, ha afegit.

L’única referència explícita que ha fet al procés ha estat quan ha mostrat la preocupació perquè “alguns es volen desconnectar de la realitat europea, de la llei i del diàleg”. Davant d’aquesta situació, ha afirmat que la resposta política del govern espanyol no serà esquivar la llei ni el diàleg. En aquest sentit, ha defensat que l’Estat ofereix una resposta perquè Catalunya no s’aturi i estigui en condicions de guanyar el futur i no malgastar-lo amb “aventures empobridores”.

Rajoy ha pronunciat la inauguració de les jornades sobre infraestructures des del Palau de Congressos de Catalunya davant d’un auditori format per empresaris i representants d’entitats econòmiques. No ha assistit en la seva intervenció cap membres de l’executiu català tenint en compte que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es troba de viatge oficial als Estats Units i que a la mateixa hora que Rajoy ha pronunciat el seu discurs el Consell Executiu estava reunit al Palau de la Generalitat. Sí que hi han estat presents representants de l’Ajuntament de Barcelona, encapçalats pel primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello. A les portes del Palau de Congressos s’han manifestat un grup de treballadors de l’estiba sense provocar incidents.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació